Očekuju se saobraćajne gužve

Svi koji kreću na prvomajska putovanja treba da očekuju povećan broj vozila na putevima i veće saobraćajne gužve.

Bosna i Hercegovina 28.04.2017 | 12:37
Očekuju se saobraćajne gužve
Produženi vikend mnogi će iskoristi kako bi slobodno vrijeme proveli na Jadranu, a neki će otići i van naših prostora, dok će drugi stići u Republiku Srpsku i BiH.

Zbog toga se na putevima prema izletištima i na graničnim prelazima očekuje i veće saobraćajne gužve.

Podatke koje granične prelaze je najbolje koristiti da biste izbjegli dugo čekanje u kolonama na prelazak granice u bosanskohercegovačkom auto-moto klubu, kažu da se najveće gužve očekuju na jugu zemlje, posebno na graničnim prelazima Doljani i Bijača.

"Zbog toga podsjećamo vozače da osim ova dva prelaza mogu koristiti i Gabela Polje, Crveni Grm ili Orah – kazali su Faktoru u BIHAMK-u.

Svima koji putuju u dubrovačku regiju savjetuju da koriste granične prelaze Čepikuće i Ivanica.

- Takođe, pojačana frekvencija vozila očekuje se i na graničnim prelazima Gradiška, Brod, Izačić, Velika Kladuša, Orašje i Rača. Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (zeleni karton, saobraćajnu i vozačku dozvolu, kao i pasoš) – ističu iz BIHAMK-a.

Podsjećaju sve vozače koji putuju u Hrvatsku da je za ulazak u ovu zemlju obavezno posjedovanje pasoša, dok u Srbiju i Crnu Goru odrasli mogu ući sa ličnom kartom, a djeca moraju imati pasoš. 

(BN/faktor)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bravce

28.04.2017 10:58

Sve se nema a dimi se na sve strane, tako i treba.

ODGOVORITE