F1: Rapsodija Benetona...!

Šumaherov bolid iz 1991. na dobošu vredi više od 1. 000. 000 evra! I šampionska istorija Benetona ima cenu, a nosi je kući onaj je onaj ko ponudi više para.

Ostali sportovi 29.04.2017 | 20:45
F1: Rapsodija Benetona...!
Benetonov bolid koji je 1991. zadužio sedmostruki svetski šampion Formule 1, Mihael Šumaher konačno je na prodaju. Reč je o “B191” vozilu koje će licititirati aukcijska kuća Bonhams. Ko ne zna, dobro je da kažemo da je Benetonov bolid opremljen Kosvort – Fordovim motorom od 3,5 litara radne zapremine u V8 rasporedu cilindara. Pomenuto vozilo je debitovalo na trci u San Marinu kada ga je vozio Roberto Moreno. Nakon toga za upravljačem “B191” bolida je bio i trostruki šampion Nelson Pike koji u ovoj ulozi zapamćen i po nezaboravnom trijumfu na VN Kanade, na kojoj je startovao osmi, a kroz cilj prošao kao pobednik.

Kada je reč o Mihaelu Šumaheru, on je zamenio Morena na poslednjih pet trka. Inače, bolid Benetona je potpuno ispravan, funkcionban pošto je izvršena kompletna restauracija svih delova po standardnoj proceduri za vozila s početka poslednje decenije dvadesetog veka.

Očekuje se da će aukcijska cena “B191” bolida dostići nešto više od 1.000.000 evra, koliko se procenjuje da bi neko od kolekcionara mogao da izdvoji za ovako kultnu i skupu igračku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar