Kočićeva djela na makedonskom

Ambasadorka Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić učestvovala je u promociji dvojezičnog izdanja (makedonsko-srpsko) knjige „Izabrana djela“ Petra Kočića, koja je održana u Skoplju u čast obilježavanja 140 godina od rođenja Petra Kočića. Promociju je upriličio izdavački centar Slovo ljubve - BukviBooks.

Bosna i Hercegovina 28.04.2017 | 09:59
Kočićeva djela na makedonskom
Ambasadorki Babić je pripala čast da se prisutnima obrati na samom početku promocije koja je održana u Salonu Kulturno-informativnog centra (KIC) u Skoplju.

Promociji je prisustvovao i zamjenik ministrice kulture Republike Makedonije Dragan Nedeljković.

Babićeva je tokom obraćanja kazala da je Petar Kočić na sebi svojstven način povezao narode sa ovih prostora, te podsjetila da je pisac rođen u Stričićima kod Banja Luke, školovan u Sarajevu, Beogradu i Beču, te da je kratko živio i u Skoplju.

Ona je izrazila zadovoljstvo jer će kroz sabrana i prevedena djela šira makedonska publika biti u prilici da se upozna sa Kočićevim nemirnim, tvrdoglavim, i inatljivim likovima, kakav je i sam bio.

Promotori knjige bile su prof.dr. Vesna Mojsova-Čepiševska i spisateljica Gordana Jović Stojkovska (prevod i izbor djela), dok je odlomke iz knjige čitao mladi glumac Ane Blažovski.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar