Moguć sukob sa S.Korejom

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da je moguć veliki sukob sa Sjevernom Korejom zbog nuklearnih i raketnih programa te zemlje, dok je Kina saoštila da bi situacija na Korejskom poluostrvu mogla da eskalira ili da se otrgne kontroli.

Svijet 28.04.2017 | 09:20
Moguć sukob sa S.Korejom
Tramp je za Rojters govorio da želi da završi krizu na miran način, mogće kroz ekonomske sankcije, ali nije isključio ni vojnu intervenciju.

"Postoji šansa da ćemo završiti u ogromnom konfliktu sa Sjevernom Korejom. Voljelili bismo da stvari riješimo diplomatskim putem, ali je to veoma teško", rekao je Tramp nazvavši Sjevernu Koreju svojim najvećim globalnim izazovom.

Ministar spoljnih poslova Kine, Vang Ji, rekao je da postoji mogućnost da se situacija na Korejskom poluostrvu otrgne kontroli.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Cica

28.04.2017 07:31

Ovim svjetom upravlja sotona,sve je otislo do djavola.NEKA NAM JE DRAGI BOG NA POMOCI.Nije dobro nikako...

ODGOVORITE
Name

Gile

28.04.2017 09:34

Nije valjda da je normalan onaj onako osisani, kao da je od plastike, koji drzi gladan narod izvan savremene civilizacije i polugladan. To je izgleda za neke normalno, a najjaca ekonija, najbogatija zemlja i demokratija kojoj hrle mladi iz cjelog svijeta da ne valja!!! Dodjimo sebi....

Name

roma

28.04.2017 07:50

Zbog nuklearnih programa Sjeverna Koreja je dobila sankcije od SAD-a koje su uticale na ekonomiju te države. Sjeverna Koreja ja kako bi popravila sopstveni profit krenula ponovo sa proizvodnjom opijata čime je ugrozila tržište Amerike. Sada Američka administracija pokušava objasniti cijelom Svijetu da je Sjeverna Koreja prijetnja svima sa svojim nuklearnim programom. Istina je u tome da treba uništiti konkurenciju.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

28.04.2017 08:53

Uh što neće to da se desi odma sad,pa da mi svi Srbi to proslavimo...Da ih Severna Koreja polupa već jednom ,pa da u svim većim Srpskim gradovima damo ulicu KiM Džong Una!Dojadio je SAD više i Bogu i običnom narodu širom sveta.Jao Kime brate naš Srbi su uz tebe samo napred udri agresora svim sredstvima...

ODGOVORITE
Name

Repo Poslovi

28.04.2017 10:20

Hhahah kakva si ti budaletina majko moja.

Name

Dario

28.04.2017 09:20

Drugim rijecima..samo dok skontam kad cu... i jedno jutro vijest..ode sve u pm.

ODGOVORITE