NBA: Sparsi na Roketse, Toronto umalo ispustio +25!

Lenard i Parker preveliki zalogaj za gladne Grizlije, DeRozan eliminisao Bakse! Sparsi furioznom završnicom došli do četvrte pobede u seriji, Toronto u dramatičnoj završnici izbegao majstoricu.

Košarka 28.04.2017 | 10:15
NBA: Sparsi na Roketse, Toronto umalo ispustio +25!
Dobili smo prva dva polufinalna para - po jedan na Zapadnoj i Istočnoj konferenciji, za šta su bila zaslužna dva sjajna brejka. San Antonio Sparsi su na krilima strašnog dvojca Kavaj Lenard – Toni Parker naneli četvrti poraz Memfisu u seriji i u njegovom Fedeks Forumu obezbedili prolaz u polufinale Zapada, gde ih čeka Hjuston (103:96). Daleko veća drama viđena je u Milvokiju, gde je domaćin stigao do velikog preokreta u završnici meča, ali nije imao rešenje za fantastičnog Demara DeRozana, koji je sa 32 postignuta poena odveo Toronto na noge šampionu Klivlendu u borbi za finale Istoka (92:89).

U Memfisu možda nije bilo takve drame u samoj završnici utakmice, ali je čitav meč prošao u pravoj rafalnoj paljbi na obe strane terena, a da situacija bude gora po domaćina, Grizliji su tokom treće i četvrte četvrtine išli do prednosti od čak 10 poena, ali je San Antonio zaigrao onako kako treba u samoj završnici meča. Parker je preuzeo loptu u svoje ruke i delio lopte na sve strane, pa su Sparsi meč završili serijom 16:6 i rutinski priveli meč kraju.

Lenard je bio najefikasniji sa 29 postignutih poena, dok je Parker ubacio dva manje.Vrlo dobru partiju odigrao je i Lamarkus Oldridž (17 poena). Kod Memfisa je daleko ispred svih bio Majk Konli sa 26 poena, ali mu je nedostajao neko bi mu pomogao da izbori majstoricu za svoj tim.



Za dramu u Milvokiju bio je zaslužan domaći tim, koji je gotovo dve i po četvrtine gledao kako mu protivnik krupnim koracima gazi ka polufinalu, ali se onda naglo probudio. Baksi su na fantastičan način tri minuta pre kraja uspeli da se vrate u meč i povedu sa 80:78, što im je bilo prvo vođstvo još od sredine prve deonice kada su vodili sa 22:20.

To je samo bio uvod u veliku dramu, koja je ipak pripala Torontu, iako su Baksi imali dva napada za produžetak, ali nisu uspeli da ga izbore pa su Reptorsi zasluženo plasman u narednu fazu.

Ključne poene na ovoj utakmici, kao i one koje su direktno odlučili pobednika u samoj završnici postigao je Demar DeRozan. On sa svoja 32 poena ipak nije bio najefikasniji igrač utakmice, već Janis Adetokunbo, koji je ubacio dva poena više, ali nije imao pravo rešenje u samoj završnici meča.



REZULTATI:

Milvoki – Toronto 89:92
/Adetokunbo 34 – DeRozan 32/

Memfis – San Antonio 96:103
/Konli 26 – Lenard 29/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar