Građani kampuju ispred Sobranja

Više od 100 osoba povređeno je u sinoćnjem incidentu u makedonskom parlamentu. Ispred Sobranja noć provelo više hiljada ljudi.

Region 28.04.2017 | 07:33
Građani kampuju ispred Sobranja
Više od 100 osoba, uključujući dvadesetak policajaca i trojicu poslanika povređeno je u Skoplju pošto je masa pristalica VMRO-DPMNE upala u Sobranje.

Neredi su počeli nakon što je glasovima socijaldemokrata i albanskih partija Talat Džaferi izabran za predsednika Sobranja – uz burno negodovanje poslanika VMRO-DPMNE.

Među povređenima je i lider SDSM-a Zoran Zaev, a teške telesne povrede zadobio je i albanski poslanik Zijadin Sela.

Policija je nešto posle 22 sata evakuisala sve poslanike. U međuvremenu, građani su počeli da postavljaju šatore ispred Sobranja, te je došlo i do okršaja sa policijom. Nekoliko hiljada ljudi je noć provelo ispred makedonskog parlamenta.

Kako Alo! saznaje, u blizini Sobranja sinoć su uočeni i civili naoružani automatskim oružjem.

Iako se očekivalo da predsednik Makedonije Đorđe Ivanov proglasi vanredno stanje, on to nije učinio. Umesto toga, na hitnoj konferenciji za medije, pozvao je sve lidere parlamentarnih stranaka da u petak kod njega u kabinetu pronađu izlaz iz sadašnje situacije.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

blbl

28.04.2017 07:56

Mi se bojimo da se okupimo u parku Mladen Stojanovic . Ovako se vrse promene kad vec politicari ne znaju ili nece civilizovano

ODGOVORITE
Name

Milorad

28.04.2017 07:59

A hapsili ste srpske sveštenike.Ko je sa đavolom tikve sadio zna se šta je ubrao.

ODGOVORITE