Vlasti predlažu gašenje "Čelika"?!

U prostorijama Gradske uprave u Zenici danas je održana tematska sednica Gradskog veća o stanju u FK Čelik.

Bosna i Hercegovina 27.04.2017 | 19:41
Vlasti predlažu gašenje "Čelika"?!
Menadžment kluba kroz ovu sednicu predlagao je reprogram dosadašnjeg duga za koji Čelik ima zakonski rok do 13. maja 2017. godine, što bi klubu uveliko otvorilo vrata napretka i oporavka.

Ono što su na sednici zaključili i istakli članovi Gradskog veća jeste da Grad kontinuirano pruža podršku klubu, a dokazi za to su dugogodišnje ustupanje stadiona Bilino polje na korištenje skupa sa svim poslovnim prostorima, te osiguravanje njegovog održavanja uz finansijsku podršku svim selekcijama Čelika, prenosi Faktor.

Kada je u pitanju reprogram duga, iz Gradskog veća nisu imali previše toga za reći osim toga da će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći klubu.

- Gradsko veće konstatuje da je višegodišnje finansijsko stanje u FK Čelik sa nagomilanim neplaćenim obavezama prvenstveno iz osnova poreza i doprinosa posledica nedovoljno kvalitetnog i stručnog sportskog menadžmenta i upravljanja klubom zbog čega je potrebno sagledati postojane odgovornosti i shodno tome pokrenuti potrebne zakonske procedure - piše u zaključku sednice.

Ono što je simpatizerima kluba posebno zasmetalo jeste predlog gradonačelnika Fuada Kasumovića o mogućem stečaju kluba, kako bi klub krenuo ispočetka od zdravih temelja, s obzirom na to da se kroz reprogram duga trebaju izdvojiti velika sredstva koja ni Zenica trenutno nema.

- Šokirani smo gradonačelnikovim predlogom jer on znači gašenje kluba! Dirigovani stečaj se može sprovesti samo nad organizacijama koje imaju imovinu. Čelik od imovine ima samo dresove i lopte što znači da bi to značilo gašenje kluba. Dodatno smo razočarani zaključcima Gradskog veća koji nisu rešili, niti pokrenuli rešavanje nijednog od aktuelnih problema kluba - poručili su iz Neformalne grupe građana "Za Čelik", koji svojim višegodišnjim aktivizmom pokušavaju spasiti klub od gašenja.

Ono što je sigurno jeste da Čeliku sat otkucava, jer uz milionske dugove i borbu za opstanak popularnog zeničkog premijerligaša ne čeka svetla budućnost.

(Faktor.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Oj ha

27.04.2017 18:14

Sve ce biti ugaseno, u oba entiteta, boljem i losijem.

ODGOVORITE
Name

Virus

28.04.2017 16:55

Ko zadnji izadje nek pogasi svetlo.