Sipa uhapsila dvije osobe

U akciji 'Green' dvije osobe lišene slobode. Nakon kriminalističke obrade, uhapšene osobe će biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Republika Srpska 27.04.2017 | 14:21
Sipa uhapsila dvije osobe
Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH i naredbi Suda BiH, SIPA je na području Bijeljine izvršila pretres dva stambeno-poslovna objekta, kao i dva vozila u vlasništvu osoba za koje postoje osnovi sumnje da su izvršile krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Dvije osobe su uhapšene, a prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeto: oko 20 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu „skank“, upakovane u plastične transparentne vreća različite težine (50 komada), pet manjih boca sa crnom tečnošću koja svojim izgledom asocira na „kanabis ulje“, više komada municije različitog kalibra, jedno manje pakovanje praškaste materije smeđkasto-žute boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, pvc vrećica sa preko 50 sjemenki koji izgledom asocira na „kanabis sativu“ i dva mobilna telefona s dvije SIM kartice.

Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšene osobe će biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz SIPA-e.

(Agencije) 

Komentari / 0

Ostavite komentar