Kažnjeni "zeleni" stigli busom u Atinu!

Nekompletan tim Panatinaikosa posle 1. 100 kilometara i 17 sati putovanja stigao u ranim jutranjim satima u glavni grad Grčke. Trener Paskval danas će održati sastanak sa predsednikom kluba i mnogi veruju napustiti klupu "zelenih".

Košarka 27.04.2017 | 18:45
Kažnjeni "zeleni" stigli busom u Atinu!
Ekspedicija Panatinaikosa, koja je juče u rano popodne krenula iz Istanbula za Grčku autobusom, doputovala je u ranim jutarnjim satima u Atinu.

Nekompletan tim "zelenih", predvođen trenerom Ćavijem Paskvalom, prešao je 1.100 kilometara puta autobusom, pošto im je predsednik Dimitris Janakopulos poništio avionske karte nakon poraza u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige od Fenerbahčea maksimalnim rezultatom 3:0.

Grčki mediji prenose da su igrači Panatinaikosa napravili pauzu u Ksantiju, na severu Grčke, negde pred ponoć, gde su večerali u lokalnom restoranu. Košarkaši su, uprkos dugom i napornom putovanju, bili raspoloženi i rado su proćaskali i fotografisali se sa osobljem lokala.

Ekspedicija Panatinaikosa stigla je u Atinu u sedam časova po lokalnom vremenu, posle 17 sati putovanja, a očekuje se da će trener Ćavi Paskval posle kratkog odmora u toku dana održati razgovor sa predsednikom kluba.

Mediji spekulišu da bi on mogao i da podnese ostavku na mesto prvog trenera kluba, nezavisno od toga da li će se Janakopulos nekima od četvorice "neposlušnih" zahvaliti na saradnji.

Četvorica igrača Majk Džejms, Kris Singlton, Keni Gebrijel i Adonis Focis oglušili su se o naredbu predsednika kluba, pa su o svom trošku kupili karte i avionom se vratili iz istanbula u Atinu.

Focis nije krio nezadovoljstvo kada im je saopšteno da je iz Atine stigla naredba da krenu kući autobusom. On je prvi odbio da to uradi.

"Osvojio sam tri titule u Evroligi sa Panatinaikosom i vi ćete me sada poslati kući autobusom posle poraza od Fenera? Nema šanse", ljutito je izjavio 36-godišnji grčki krilni centar.

On je sa atinskim "zelenima" tokom karijere osvojio i devet naslova prvaka Grčke, kao i šest domaćih kupova i za mnoge nije predstvljalo iznenađenje to što se jedini od grčkih igrača usprotivio naredbi da po kazni putuje za Atinu autobusom iz Istanbula.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar