Advokat ponovo preuzima Holanđane!

Pomagaće mu Gulit! Očekuje se da nekadašnji šef struke Orlova po treći put sedne na klupu reprezentacije svoje domovine.  Kad neće niko - Dik Advokat! Bivši selektor Srbije treći put u karijeri preuzeo je reprezentaciju Holandije.

Fudbal 27.04.2017 | 14:00
Advokat ponovo preuzima Holanđane!
Kako navode holandski mediji, Dik Advokat (69) je pred potpisivanjem novog ugovora sa tamošnjim fudbalskim savezom.

Kad nema nikog - Advokat!

Holandski stručnjak Dik Advokat treći put u karijeri preuzeće klupu reprezentacije Holandije sa pomoćnikom Rudom Gulitom, prenosi De Telegraf.

Kako se navodi, samo nekoliko detalja deli Adokata da nasledi Danija Blinda koji je prošlog meseca otpušten zbog poraza od Bugarske (2:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Iskusni stručnjak, koji je između ostalog vodio i naše Orlove, tako bi mogao po treći put u karijeri da sedne na klupu nacionalnog tima svoje domovine. Advokat trenutno radi uFenerbahčeu, a ugovor sa turskim timom mu ističe u julu, tako da je praktično slobodan. Očekuje se da će mu pomoćnik biti legendarni as, Rud Gulit koji se nije bavio trenerskim poslom još od 2011. kada je vodio Terek.

Advokatu ugovor sa Fenerbahčeom ističe 1. juna, ali je i pored toga zatražio od turskog kluba da dobije dozvolu za debi na klupi Holandije protiv Maroka tri dana pre isteka obaveza.

On je selektor "oranja" bio od 1992. do 1994, kao i od 2002. do 2004, a imaće novi težak zadatak da odvede nacionalni tim na Mundijal u Rusiji iz kvalifikacione A grupe gde zauzima četvrto mesto, iza Bugarske, Švedske i Francuske.

Od kada je selektor Bert van Marvijk, postavljen 2008. godine, smenjen 2012, "lale" su brzo trošile ljude koji su postavljani na vrelu klupu.

Doduše, legendarni Luj van Gal sam je otišao nakon što je odveo Holandiju do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Brazilu posle dve uspešne godine u reprezentaciji, ali se njegovi naslednici nisu proslavili - Gus Hidink radio je od 2014. do 2015, a Dani Blind od 2015. do nedavno.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar