Video: Ajkula joj je odgrizla ruku, ali...

. . . ljubav prema sportu je sve pobedila! Ljubav prema sportu nekada je jača od svega. . . Ova devojka je jednostavno odbila da odustane. Njeno ime je Betani Hamilton (27) i ona je svetski poznata surferka. Kada je na talasima zaboravi sve, pa čak i strašnu nesreću i napad ajkule u kojem je pre 14 godina ostala bez ruke.

Ostali sportovi 28.04.2017 | 15:45
Video: Ajkula joj je odgrizla ruku, ali...
Motivacija je osnova svega. Velika želja u sportu uvek predstavlja taj tas na vagi koji na terenu, strunjači ili na bilo kom borilištu donese prevagu. Za Betani nije bilo prepreka, talasi su njen život, a ona je dala sve od sebe da ne odustane od sporta.

Ova devojka rođena je na Havajima, već sa sedam godina znala je da surfuje. Nije joj bilo potrebno mnogo vremena da shvati da će se upravo tim sportom baviti, ali...



Te 2003. godine doživela je nešto strašno. Sa bratom i prijateljima otišla je na jutarnje surfovanje i samo zahvaljujući pukoj sreći ostala je živa. Dok je bezbrižno ležala na svojoj dasci, napala je tigrasta ajkula dugačka oko pet metara.

Betani je levu ruku držala u vodi i upravo to je bilo kobno. Ajkula je napala i odgrizla gornji ekstremitet do ramena. Kaže da u prvom trenutku bol nije bio toliko strašan, ali da je na putu do bolnice preživela pakao.

Izgubila je preko 60 odsto krvi, a spasila je brza reakcija doktora, koji je kao turista odseo u obližnjem hotelu.

Dugo je ostala u bolnici, ali nije očajavala, posle samo 26 dana vratila se surfu.

Shvatila je da je i posle svega ovaj sport njena najveća ljubav i da ne želi da odustane.

Objavila je i knjigu u kojoj je opisala svoju borbu, način na koji je prevazišla sve nedaće. Uspela je da se vrati među 50 najboljih, a čak se okitila i titulom u nacionalnom šampionatu.

Nije joj bilo lako da nauči da se snalazi sa samo jednom rukom, ipak, sve je prevazišla. Betani je 2004. godine proglašena za sportistu čiji povratak je ostavio najveći utisak na svet.

Ona je danas srećno udata, ima sina koji poput mame obožava da surfuje.

Život piše romane, ali i pred ljude postavlja nedaće i prepreke. Pitanje je samo da li ste dovoljno jaki da se uhvatite u koštac sa njima. Ova devojka je srušila sve barijere.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar