"Voša, titula, SPENS... kao nekada!"

Odbojkaši Vojvodine blistali od zadovoljstva posle osvajanja istorijske titule. Zvezdaši im sportski čestitali.  

Ostali sportovi 27.04.2017 | 11:15
"Voša, titula, SPENS... kao nekada!"
Vojvodina je postavila novi rekord u broju titula, osvojivši 14. šampionski trofej.

U direktnom duelu sa Crvenom zvezdom, koja je u sredu došla u Novi Sad po 13. naslov, ekipa Nedžada Osmankača donela je titulu u Novi Sad posle deset godina čekanja.

Finalna serija odigrana je prema najdužem i najuzbudljivijem scenariju. Odlučena je "majstoricom", odigranom u čak pet setova!

Evo šta su posle velikog uspeha izjavili u oba tabora...

"Bili smo pravi kada je bilo najpotrebnije. Izgledalo je kao da smo igrali iz inata, jer bilo je mnogo onih koji su nas osporavali zbog naše mladosti i neiskustva. Pokazali smo da možemo da odigramo najbolje kada je najvažnije i da se posle 10 godina ponovo radujemo tituli u Novom Sadu", rekao je David Mehić, primač Voše i najbolji igrač "majstorice".

"Teško je bilo šta reći posle pet mečeva. Sve je stalo ne samo u jedan meč, već u jednu loptu. Samo mi znamo koliko je bilo teško ostvariti ovakav uspeh, jer su svi već videli Zvezdu na tronu. Presrećan sam, jer smo zaslužili ovo slavlje", dodao je Čedomir Stanković, kapiten i bloker Vojvodine.

"Dvorana je bila prepuna kao nekada i publika nas je nosila do pehara. Bilo je malo više grešaka, ali to je normalno s obzirom na mladost. Junački su sve izdržali i pokazali da je Novi Sad i dalje odbojkaški grad. Presrećan sam. Ovo je zajednička titula svih u klubu i gradu", izjavio je trener Vojvodine, Nedžad Osmankač.

Iz svlačionice Zvezde stigle su čestitke.

"Čestitam Vojvodini na zasluženo osvojenom trofeju, ali i svim igračima Crvene zvezde na fantastičnoj borbi. Imali smo svoje šanse za kojima moramo da žalimo, a ovim novim 'klincima' u klubu želim mnogo uspeha u narednoj sezoni", kratko je rekao Nikola Munćan, kapiten i bloker Crvene zvezde.

"Zasluženo je pobedila Vojvodina, ali mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili. Imamo za čim da žalimo, ali krećemo u novu sezonu sa novim ciljevima. Čestitke Vojvodini, igračima i stručnom štabu na osvojenom peharu", istakao je Dragan Kobiljski, prvi trener Crvene zvezde.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar