Titula poslije DECENIJE: Vojvodina je šampion!

Vojvodina kroz dramu prekinula dominaciju Zvezde! Odbojkaši Vojvodine prekinuli su dominaciju Crvene zvezde i osvojili titulu u Superligi Srbije posle dramatične finalne serije.

Ostali sportovi 27.04.2017 | 09:45
Titula poslije DECENIJE: Vojvodina je šampion!
Novosađani su do trofeja stigli pobedom u majstorici, a u petom duelu savladali su beogradske ’crveno-bele’ sa 3-2, po setovima 19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9.

Vojvodina je tako osvojila drugu titulu šampiona Srbije od osamostaljenja, uz pet izgubljenih finala i prekinula petogodišnju dominaciju Zvezde.

Novosadski 'crveno-beli' imali su prednost domaćeg terena u petom meču, ali nije dobro krenulo jer su od samog starta bili u zaostatku. Zvezda je sredinom prvog seta napravila prednost i zadržala je do kraja, a malo je falilo da izabranici Dragana Kobiljskog dođu do dva seta prednosti.

Ipak, 'Lale' su u finišu uzvratile i izjednačile u setovima, da bi Zvezda novom serijom rešila treći deo igre i došla na korak do šeste uzastopne titule.

Tada je proradio blok Vojvodine, defanziva je bila na nivou i ubedljivo osvojeni četvrti set bio je prava podloga za taj brejk. Nošeni navijanjem publike dobijale su poene u nizu i posle velike drame moglo je da počne slavlje domaćih igrača.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je David Mehić sa 20 poena, dok je Petar Premović dodao 19.

U redovima Crvene zvezde istakao se Milutin Nejić sa 16 poena.

Beogradski crveno-beli došli su u halu SPENS po šestu titulu u nizu, vođstvom od 2:1 primakli su joj se na set, ali se domaćin u punoj dvorani uzdigao kada je bilo najpotrebnije i sprečio branioca trofeja da napravi ogroman preokret.

Ekipa Nedžada Osmankača, novi šampion Srbije, vodila je u finalnoj seriji 1:0 i 2:1 u pobedama, a kada je došla na set od poraza zaigrala je drastično bolje i ostavila Zvezdu prvi put bez titule od 2011. godine.

Vojvodina je ovim uspehom pobegla upravo Zvezdi na vrhu liste najuspešnijih u broju osvojenih prvenstava, jer je njoj ovo 14. šampionski naslov, dok su beogradski crveno-beli ostali na 12.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar