EL: Real slavio u Istanbulu, na korak od F4!

Real Madrid pobedio je Darušafaku u Istanbulu , i tako poveo sa 2:1 u četvrtfinalu Evrolige.  Real uzvratio udarac, Darušafaka na kolenima!

Košarka 26.04.2017 | 22:20
EL: Real slavio u Istanbulu, na korak od F4!
Madriđani su od starta utakmice nametnuli svoju igru, na šta protivnik nije imao odgovor. Već u prvoj deonici predvođeni Entonijem Rendolfom prednost je iznosila +14, a četvrtina se završila rezultatom 26:17.

Tokom druge četvrtine “Kraljevski klub“ preko Džejsija Kerola, koji je postigao 11 poena u ovoj deonici, održava i poveća prednost na 13 poena, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 46:33.

Izabranici Pabla Lasa nastavili su da igraju bolje, što je rezultiralo da sredinom treće četvrtine prednost iznosi maksimalnih +18.

Međutim, ekipa Dejvida Blata nije se predavala i pravi seriju 8:0 za minut i po. Laso je morao da zatraži tajm-aut, posle kojeg Kerol i Ajon ponovo dižu prednost, sada na +19, 68:49.

Tokom treće četvrtine igralo se u serijama, a upravo je Dačka sa 11:2 završila ovu deonicu i tako sa rezultatom 70:58 ušla u poslednjih deset minuta.

Nošeni ovom serijom, Darušafaka na krilima Vonamejkera i mladog Žižića smanjuje na svega tri poena zaostatka 77:74.

Na četiri minuta do kraja, Kerol je promašio trojku, a Luka Dončić uhvatio ofanzivni skok posle kojeg je poentirao uz faul, da bi posle nekoliko neuspešnih napada domaćih košarkaša, Ajon poentirao za +8 na 2:50 do kraja.

Posle tajma-aut, raspoloženi Vilbekin pogađa trojku, međutim Madriđani su ostali prisebni, a preko Ljulja koji postiže koš za 88:81 na 50 sekundi, ispostaviće se stižu do pobede.

Najefikasniji u ekipi Pabla Lasa bili su Džejsi Kerol sa 21 poenom i Gustavo Ajon sa 18, dok je kod domaćih košarkaša Žižić dominirao sa 20 poena i pet skokova, dok je Vilbekin ubacio 18, a Vonamejker poen manje.

Real Madrid imaće prvu meč loptu za prolaz na Fajnal-for 28. aprila od 18.30, kada je na programu četvrta utakmica.

Malo je nedostajalo Real napravi od gotovog veresiju u ovom duelu. Kraljevski klub je odlično počeo utakmicu u već u prvoj četvrtini došao do 10 poena prednosti (25:15).

Silno su bili motivisani igrači Pabla Lasa da se revanširaju za onaj prošlonedeljni poraz u Madridu. Džejsi Kerol i Gustavo Ajon su pravili neverovatne probleme domaćoj ekipi.

Sve je išlo kao podmazano za kraljevski klub, koji je u prvom poluvremenu imao i 13 poena prednosti (46:33).

Probudili su se Entoni Rendolf i Saša Dončić u trećoj deonici, radili su šta su hteli, pa nije ni čudo što su gosti u 28. minutu imali ogromnih plus 19 na semaforu (68:49).

I kada je sve delovao gotovo i izgubljeno, Darušafaka je pokazala kvalitete i vratila se u život. Bred Vonamejker, Skoti Vilbekin i Ante Žižić su četiri i po minuta pre kraja približili turski klub na tri poena zaostatka (77:74).

Ipak, posle toga Real se ponovo uozbiljio i zategao odbranu, a u napadu su smireniDončić, Ljulj i Ajon, pa je kraljevski klub odbranio pobedu i vratio brejk.

Džejsi Kerol je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Reala, Dončić je ubacio 13, a Ajon 18 poena. Žižić je sa 20 poena bio najbolji strelac Darušafake.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE - DRUGI MEČEVI

Utorak:
Fenerbahče - Panatinaikos 79:61
/Dikson 13 - Rivers 16/

Baskonija - CSKA Moskva 88:90
/Šengelija 19 - Higins 21/

Sreda:
Anadolu Efes - Olimpijakos 64:60

Darušafaka - Real Madrid 81:88
/Žižić 20 - Ajon 18/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar