EL: Efes na pobjedu od Fajnal-fora!

Ekipa Anadolu Efesa povela je sa 2:1 u seriji protiv Olimpijakos, pobedom od 64:60 u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige.  Efes na korak od sna! Spanulis nije mogao sam! Turski velikan poveo sa 2:1 u četvrtfinalu Evrolige.

Košarka 26.04.2017 | 21:00
EL: Efes na pobjedu od Fajnal-fora!
Izabranici Velimira Perasovića odigrali su sjajno krajem prvog poluvremena i početkom drugog, kada su pri rezultatu 27:27, napravili seriju 14:0.

U nastavku Efes nije uspevao da slomi otpor tima iz Pireja, koji je na tri minuta do kraja prišao na samo četiri poena zaostatka (53:49).

Turski klub imao je par loših odluka u napadu, što je Olimpijakos iskoristio i na 1:26, košem Kima Birč smanjio na minus tri.

Usledio je koš Danstona, a potom trojka Bilija Spanulisa koji smanjuje na 59:57. Na 30 sekundi do kraja, Hanikat je uhvatio ofanzivni skok i povećao na plus četiri, a Spanulis u sledećem napadu ponovo pogodio trojku za 61:60.

Olimpijakos je napravio faul nad Ertelom koji je pogodio oba bacanja za 63:60, a u sledećem napadu Spanulis je iz težke pozicije promašio za izjednačenje, posle čega je usledilo slavlje domaćina.

Konačan rezultat 64:60, postavio je Tajler Hanikat sa linije za slobodna bacanja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Brajant Danston sa 16 poena, Toma Ertel sa 13 i Derik Braun sa 12.

Poraženi sastav predvodili su Spanulis sa 15 poena i Printezis sa osam poena i sedam skokova.

Četvrta utakmica na programu je 28. aprila od 20.15, gde će Efes imati priliku da se po prvi put u istoriji moderne Evrolige plasira na Fajnal-for.

Efes je na korak od plasmana na Fajnal for! Turski velikan pobedio je u Istanbulu ekipu Olimpijakosa sa 64:60 i poveo sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Meč loptu na domaćem terenu za plasman na završni turnir Efes će imati u čevrtak.

Brajant Danston je sa 16 poena predvodio Efes, tri manje ubacio je Tomas Ertel, a Derik Braun zabeležio je 12 poena. Vasilis Spanulis je sa 15 poena bio jedini sa dvocifrenim učinkom u Olimpijakosu.

Iako je Efes igrao dobro u većem delu utakmice, grčki crveno-beli su se zahvaljujući pre svih iskusnom Vasilisu Spanulisu potpuno vratili u meč i prišli na samo poen zaostatka 61:60. Naravno da je tu bilo nekih pogođenih „ludih“ šuteva, ali je na kraju presudio ofanzivni skok Tajlera Hanikata i poeni ispod koša.

Spanulis u nastavku akcije nije imao sreća pri šutu za tri jer je lopta skakutala po obruču pet sekundi pre kraja, a trijumf je overio Hanikat sa penala.

Činilo se, prema viđenom u prvoj četvrtini, da je Olimpijakos nekako svežiji ušao u utakmicu, dok je Efes malo imao problem sa pritiskom koji donosi domaći teren.

Otuda i nekoliko poena prenosti za goste iz Pireja, mada kako je vreme odmicalo, tako se i Efes uspravljao i polako pravio preokret.

Danston, Grejndžer i Ertel su počeli da maltretiraju odbranu Olimpijakosa iz napada u napad, pa su do poluvremena stekli šest poena prednosti (33:27).

Perasovićevi igrači su igrali i zaista jaku odbranu, a u trećoj četvrtini domaći su stigli i do ogromnih 17 poena viška (51:34). I tada se činilo da je rešeno pitanje pobednika. Ali taj utisak je itekako bio pogrešan.  

Evroliga plej-of, treća runda:

sreda:

Efes - Olimpijakos 64:60 (2-1)
20:15 Darušafaka - Real Madrid (1-1)

utorak:

Fenerbahče - Panatinaikos 79:61 (3-0 u seriji)
Baskonija - CSKA 88:90 (0-3)

sreda:

Efes - Olimpijakos 64:60 (2-1)
20:15 Darušafaka - Real Madrid (1-1)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar