Smjena generacija u Francuskoj!

Na širem spisku za nastup na Eurobasketu nalazi se čak 37 imena. Bez Parkera, Dijaoa, Želabala, Pjetrusa, ali tu je Batum.

Košarka 27.04.2017 | 22:15
Smjena generacija u Francuskoj!
Selektor Francuske Vensan Kole širim spiskom kandidata za ovogodišnji Eurobasket je najavio podmlađivanje nacionalnog tima.

"Kostur" ekipe koja je deceniju i po postizala odlične rezultate na velikim takmičenjima oprostio se osvajanjem šestog mesta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Za Francusku, tako, više neće igrati Toni Parker, Boris Dijao, Floran Pjetrus i Mikael Želabal.

Od igrača koji su se priključili "staroj gardi" i poslednjih godina bili manje ili više standardni reprezentativci, tu su Nikola Batum, Nando De Kolo, Toma Ertel, Kim Tili, Antoan Dio, Šarl Kaudi, ali veliki deo spiska zauzimaju i mlade snage, među kojima ima mnogo NBA igrača.

To su Leo Vesterman (Žalgiris), Rudi Gober (Juta), Evan Furnije (Orlando), Kevin Serafan (Indijana), Žofri Lovernj (Čikago), Timote Luvavu (Filadelfija), zatim Frank Ntilikina, kome se prognozira visok plasman na predstojećem draftu…

U Koleovom širem izboru je i centar Mega Leksa Alfa Kaba.

"Trikolori" su žrebani u A grupu Evropskog prvenstva u Helsinkiju, zajedno sa Finskom, Grčkom, Poljskom, Slovenijom i Islandom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar