Šarapova poslije 15 mjeseci na terenu od oko 18:30!

Ruskinja Marija Šarapova od 18:30 igra prvi meč posle 15 meseci suspenzije, protivnica na turniru u Štutgartu joj je Roberta Vinči.

Tenis 26.04.2017 | 18:10
Šarapova poslije 15 mjeseci na terenu od oko 18:30!
Iskusna teniserka prvobitno je udaljena sa terena na dve godine zbog korišćenja meldonijuma, ali joj je u međuvremenu kazna umanjena.

"Napravila je grešku ali je i platila za nju, smatram da treba da se vrati u igru ali bez vajld karti. Ona je naravno sjajna igračica, nemam ništa protiv nje", rekla je Vinči.

Pored Italijanke odluku Nemaca da daju specijalnu pozivnicu Šarapovoj kritikovale su Agnješka Radvanska, kao i Karolina Voznjacki.

Pored Štutgarta, vajld karte nekadašnjoj prvoj teniserki sveta dali su i WTA turniri u Madridu i Rimu.

Da li će isto postupiti i vodeći ljudi Rolan Garosa Šarapova će saznati 16. maja, kada će zvanično biti objavljena njihova odluka.

"Razgovaraćemo 15. maja sa direktorom turnira Gijom Foržeom, ali takmičenje je iznad bilo kog tenisera", rekao je predsednik Francuske teniske federacije Bernar Guidićeli i dodao da bi javio Šarapovoj pre nego što zvanično bude objavljena odluka.

Šarapova bi morala da dođe do finala Štutgarta ne bi li ušla u kvalifikacije za otvoreno prvenstvo Francuske, s obzirom da se ne nalazi trenutno na WTA listi.

Realnija mogućnost od one da dobije pozivnicu za glavni žreb Rolan Garosa, svakako je ona da dobije vajld-kartu za kvalifikacije na turniru koji je dva puta u karijeri osvajala, poslednji put pre tri godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar