Rasulo u Panatinaikosu!

Džejms, Singlton, Gabrijel i Focis idu u Atinu avionom, Gist jedini prihvatio kaznu! Igrači prvo hteli kolektivno da odbace kaznu gazde Dimitrisa Janakopulosa, ali se kasnije situacija izmenila. . .

Košarka 26.04.2017 | 17:50
Rasulo u Panatinaikosu!
Opšte rasulo - igrači Panatinaikosa digli bunu protiv strahovlade gazde Dimitrisa Janakopulosa!

Odlukom gazde posrnulog giganta iz Atine da otkaže sve avionske karte za ekspediciju u Istanbulu i kazni je tako što će put od 1.100 kilometara preći autobusom izazvala je strašnu reakciju kod igrača! Kako javljaju brojni grčki, ali i pojedini turski mediji,Janakopulosova odluka posle teškog poraza od Fenerbahčea u četvrtfinalu Evrolige rezignirala je košarkaše. Toliko da su prvo kolektivno odbili da se autobusom „klackaju“ više od 11 časova na putu do kuće. Međutim, ubrzo došlo je do razmimoilaženja u razmišljanju među pobunjenim igračima. 

Ekipa je prvo tražila objašnjenje za ovakav vid kazne, a onda je grčki deo (Papas, Haralampopulos, Burusis i Kalates) odlučio da ipak prihvati mere i zauzme svoja mesta u busu. Američki košarkaši nisu odustajali od svojih zahteva, pa su krenuli da deluju odvojeno od ekipe. Ipak, i tu je vrlo brzo došlo do razdora. 

Majk Džejms, Kris Singlton i Keni Gabrijel, sa njima i Adonis Focis oglušili su se o kaznu i kupili avionske karte o svom trošku! Džejms Feldin i Kej Si Rivers, koji su prvo želeli da krenu u Atinu avionom zajedno sa pomenutom četvorkom, kasnije su promenili odluku i ušli u autobus sa trenerom Ćavijem Paskvalom, njegovim pomoćnicima i medicinskim osobljem, kao i grčkim saigračima. 

Kako se navodi, jedini igrač koji je od prvog momenta prihvatio kaznu bio je Džejms Gist, koji je odmah otišao u autobus sa članovima stručnog štaba, bez pogovora. 

Ono što je takođe zanimljivo jeste da je Demetris Nikols napustio ekipu i direktno iz Istanbula odleteo za Sjedinjene Američke Države. Međutim, ovde se radi o tome da jeNikolsu istekao ugovor sa Panatinaikosom, koji je važio samo za Evroligu. A posle „metlanja“ od Fenera, on je završen. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar