Kako se hrani kraljica Elizabeta II

Britanska kraljica Elizabeta Druga nedavno je proslavila 91. rođendan, a na tronu Ujedinjenog Kraljevstva već je 65. godina.

Zanimljivosti 26.04.2017 | 16:39
Kako se hrani kraljica Elizabeta II
Za njenu dugovečnost zaslužni su očigledno dobri geni, ali verovatno i pažljivo birana hrana koju svakoga dana jede.

Za razliku od kralja Filipa koji je pravi gurman, kraljica jede samo da utoli glad. Kraljica tako svaki dan započinje čajem bez mleka i šećera i keksićima. Nakon toga doručkuje žitarice i voće. Ponekad se odlučuje za tost i marmeladu, a u nekim prilikama bira kajganu s dimljenim lososom i tartufima, piše Independent.

Uvek jede jaja sa braon ljuskom, jer smatra da imaju bolji ukus.

Prije ručka uživa u džinu i Dubonnetu (aperitivu baziranom na slatkom vinu) s kriškom limuna i mnogo leda. Za ručak jede nešto jednostavno, poput ribe s povrćem, najčešće spanaćem ili tikvicama. Takođe, voli piletinu sa žara i salatu.

Ima pravilo da ne ruča ništa što sadrži skrob tako da se na njezinom jelovniku neće naći krompiri, riža ili testenina.

Svaki dan pije i popodnevni čaj uz koji pojede ili sendvič s krastavcima, dimljenim lososom, jajima i majonezom ili šunkom i senfom, a nekad se odluči i na slatku verziju poput hleba sa marmeladom.

Večera filete od govedine ili divljači, fazana ili lososa. Meso se služi kao galski odrezak i poslužuje sa sosom od gljiva, pavlake i viskija. Za desert voli da jede jagode ili slatke bele breskve. Kraljica takođe obožava čokoladu.. Dan završava čašom šampanjca i to svake večeri.

B 92
foto:internet

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nakupi se tu

26.04.2017 15:23

Alkohol i slatkisi je drze sitom.

ODGOVORITE
Name

muki

26.04.2017 19:42

Ah sto joj je dobro

ODGOVORITE
Name

Скроман

26.04.2017 22:26

Она се не храни, моја баба би рекла да гладује сваки дан скромница... Хахаха

ODGOVORITE
Name

Me

27.04.2017 07:21

Eh bas mi je zao kraljice, sto gladuje.. Ma dajte jo cevape, za dorucak, I pola kile Pite za rucak pa ces vidit kako se zivi dobro.,

ODGOVORITE