Kup - Zvezda pred Čuku: Vrijeme je za Srnića!

Crveno-beli i Čukarički nedavno u prvenstvu odigrali atraktivan meč sa sedam golova, hoćemo li danas gledati reprizu u prvom meču polufinala kupa (16. 30).

Fudbal 26.04.2017 | 12:00
Kup - Zvezda pred Čuku: Vrijeme je za Srnića!
Igra je promenljiva, vrlo promenljiva, ali aktuelna generacija Crvene zvede ima šansu da duplu krunu posle deset godina donese na Marakanu. Velika prepreka ka tom putu biće Čukarički, koji je posle propuštene šanse u prvenstvu (odlazak u plej-aut) na kup gleda kao na priliku da se domogne Evrope.

Brđani i crveno-beli su marta ove godine odigrali možda i najzanimljiviju utakmicu u prvenstvu. Slavili su gosti (4:3) i sigurno je da će publika očekivati nešto slično i ovog puta. Istina, polufinalni mečevi Kupa Srbije pružaju šansu za revanš, pa možda treba očekivati obaziriviju partiju dvojice trenera. Zanmiljivo je u poslednje vreme da tim Nenada Lalatovića igra bolje u gostima nego kod kuće.

Stručni štab Crvene zvezde na poslednja dva meča je šansu pružio identičnom timu. Međutim, vrlo je verovatno da na Banovom brdu vidimo promenu koju navijači dugo očekuju. Umesto Džona Ruiza šansu u startnoj postavi trebalo bi da dobije zaboravljeni Slavoljub Srnić.

Takođe, neizvesnost vlada oko pozicije levog beka. Na povredu, tačnije udarac, požalio se Mihailo Ristić, Dušan Anđelković je dugo bio van stroja. Dakle, veliku šansu da ponovo počne od prvog minuta ima Stefan Milošević.

Na Brdu su poslednji meč dobili 25. februara. Od tada su izgubili od Crvene zvezde i Radnika, igrali nerešeno s Radom i Lučanima. Crveno-beli su derbi rane izlečili u Kruševcu. Međutim, treba imati na umu da će domaćin biti odmorniji, odnosno da je u plej-aut susretima protiv Radnika i Borca Nenad Lalatović ima mogućnost da kombinuje i odmori najvažnije poluge tima.

Brđani i srpski šampion nisu remizirali na poslednjih šest susreta. Crvena zvezda ima četiri trijumfa, dok je Čukarički dva puta trijumfovao. Golovi su u prethodnom periodu bili zagarantovani kada igraju ova dva tima. Na prethodnih pet utakmica je došlo GG i 3+.

Međutim, revanš na Marakani ostaviće prostor trenerima da kombinuju, što je najavio pomoćnik Nenada Lalatovića, Dragan Šarac.

“Sigurno je da ćemo da uđemo obazrivo u meč, pokušaćemo da ne primimo gol, a da postignemo bar jedan pogodak. Bila bi to dobra uvertira za revanš na Marakani”, rekao je Šarac.

ČUKARIČKI CRVENA ZVEZDA (16.30, Arena sport 1)

Stadion: Čukaričkog
Sudija: Milorad Mažić

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Petrić - P. Jovanović, Đurić, Kopitović, Bogosavac - Srnić, Zorić - Bojić, Kajević, Obradović - Ožegović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Frimpong, Al. Luković, Milošević - Le Talek, Donald, Srnić, Kanga, Plavšić - Boaći.

POSLEDNJIH PET

ČUKARIČKI

Sloboda (G)     3:0
Mladost Luč. (D)      1:1  
Voždovac (G)  3:1
Radnik Sur. (D)         1:2
Borac Č. (G)     1:0

CRVENA ZVEZDA

Mladost Luč. (D)      4:2
Rad (G)    4:0
Borac Č. (D)     2:0
Partizan (D)     1:3
Napredak (G)  2:1

MEĐUSOBNI SKOR
37     6       3       28     30:83

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar