Igor Crnadak danas u Briselu

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sudjelovaće danas u Briselu na otvaranju međunarodne konferencije o holokaustu pod nazivom “Nedovršena pravda: restitucija i sjećanje“.

Bosna i Hercegovina 26.04.2017 | 10:02
Igor Crnadak danas u Briselu
Na otvaranju konferencije u Evropskom parlamentu obratiće se i predsjednik tog parlamenta Antonio Tajani.

Konferencija ima za cilj da se razgovara o povratu imovine iz perioda holokausta u 47 zemalja koje su usvojile Deklaraciju iz Terezina iz 2009. godine, s posebnim naglaskom na trenutno stanje povrata nakon holokausta, najbolje primjere rješavanja ovog problema i načine na koje bi Evropska unija mogla da podstakne ovaj proces.

Nakon završetka konferencije, šef bh. diplomatije imaće sastanak s predsjednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem, najavljeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BOBA

26.04.2017 08:17

DODIKU KAO NE SMETA KAKO VUČIĆ SE SASTAJE SA STRANIM DIPLOMATAMA A SMETA MU MLAD ČOVJEK KOI GOVORI ENGLESKI PERFEKTNO KOI ON NIKAD NE ĆE NAUČITI ŠATROVAČKI JE ZA NJEGA JEDINI JEZIK TAKO SE NE PONAŠA NI JEDAN DRŽAVNIK U VELIKOM SMO PROBLEMU KO NE VIDI NE MORA TEŠKO NJEMU.

ODGOVORITE
Name

re

26.04.2017 15:55

Ne znamo mi jos kakav je njegov engleski.Jos nije polagao kod Z.Cvijanovic taj ispit.Bice tesko.

Name

Šta je Btisel zamislio

26.04.2017 08:21

Pitaj Briselovce šta su zamislili sa NOVOMATICOM? Do kada će u BiH prati novac,a ako se zna do kada će prati novac do tada će vladati njihove sluge perači Dodik,Bakir,Čović! Građani to moraju znati da ne izlaze na izbore džabe kad se zna pobjednik,ako Novomatic misli prati novac još desetak godina to znači da ne trebaju izbori desetak godina,da ne bacamo pare bez veze!!!

ODGOVORITE
Name

Ivica

26.04.2017 13:26

Dobar je ovaj ministar, da ga nema trebalo bi ga izmisliti

ODGOVORITE
Name

dobar je,dobar

26.04.2017 15:54

Puno putuje,a "index korisnosti" tih putovanja je ,uglavnom,nula.