Novica o sukobu sa Džikićem i prozivkama ''Delija''!

Kapiten Partizana Novica Veličković potvrdio je sukob sa trenerom Aleksandrom Džikićem i istakao da mu nisu smetale prozivke Zvezdinih navijača.  Zato sam se i vratio! Igraš u punoj hali, njih 5. 000 ti posveti toliku pažnju. . . Meni je to skroz OK! “U inostranstvu sam ionako ugasio“, smeje se ponajbolji igrač Partizana.

Košarka 26.04.2017 | 09:45
Novica o sukobu sa Džikićem i prozivkama ''Delija''!
Veličković je posle poraza od Crvene zvezde (85:74) u drugom kolu Košarkaške Superlige istakao da se baš zbog takvih utakmica vratio u Srbiju.

Retko ćete čuti ovakve reči od sportiste. Ali Novica Veličković je zaista odrastao uz večite derbije. I uz Partizan naravno. Naučio se on i na pobede i na poraze, pa i na uvrede koje sa tribina stižu od protivničkih navijača. Pa je posle ovog poslednjeg večitog derbija u MOZZART Superligi i njegov odgovor na pitanje kako komentariše stalne prozivke pristalica Crvene zvezde bio zaista jedinstven.

“Naravno da niko ne voli da ga vređaju, ali mene to stvarno motiviše. Pravo da vam kažem zbog ovakvih derbija sam se i vratio u Srbiju. U inostranstvu sam ionako ’ugasio’, a ovde igraš pred punom halom, a njih 5.000 posveti tebi toliku pažnju... Meni je to skroz OK“, iskreno će Veličković, iako bi verovatno svi oni koji baš i ne razumeju strast koju nosi derbi rekli da je lud.

A nije. Samo je živeo sa njima. I zna šta je potrebno da se dobije. I šta je večeras nedostajalo crno-belima.

“Ja verujem u samo jedan segment, a to je energija, odnosno borba. U derbijima ne odlučuje taktika. Ionak svi znamo jedni drugima sve napade i postavke. Ima ponekad i doza sreće, ali najvažniji su velika želja i motivacija“.

„Mene to motiviše i to je derbi, najviše sam se zbog toga i vraćao u Partizan. Ja sam se u inostranstvu ugasio. Igraš profesionalno, zarađuješ novac, ali nema tog žara, borbe i paljenja. Kada sam birao preko leta gde ću nastaviti karijeru... Znaš kada igraš derbi pred punom halom, to je sjajan osećaj. Nemam ništa protiv, neću nikada da se svađam sa navijačima. Volim da imam kontakt sa navijačima Partizana“, rekao je Veličković.

Konkretno o ovoj današnjoj utakmici...

“Odlučila su samo dva ili tri minuta naše loše, odnosno Zvezdine dobre igre kad su se odlepili. Međutim , nisu nas iznenadili večeras. Dobra su ekipa, igraju jako dobro cele sezone. Nama je važno da shvatimo da možemo da se nosimo sa njima samo ako svih 40 minuta igramo maksimalno, a ne kao protiv Vršca u prvom kolu. Imamo šanse kad im odgovorimo na pravi način. Ali dobro, biće tu još derbija, do kraja sezone ima da se igra“.

On je dodao je da je sukob sa trenerom Džikićem ostavio iza sebe i da je to normalno u profesionalnom sportu.

„Košarka je nešto najbitnije, nešto što najviše volim na svetu, kao i on. Porodica je porodica, a ovo je moja košarkaška porodica. Gotovo svakodnevno i na treningu imamo kontakte, profesionalci smo i ostavljam to iza sebe“, dodao je Novica.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar