ŠPA: Viljareal šokirao Atletiko usred Madrida!

Atleti izgubio posle dva meseca, fokus na LŠ! Nisu igrali Real i Barselona, ali je bilo zanimljivo. . .  Prvi šut u 78, pobeda u 82?! Viljareal šokirao Kalderon, Atletiku visi LŠ, Karasko o Rukavinu kao komarac na bika! Sevilja ima šanse!

Fudbal 25.04.2017 | 23:37
ŠPA: Viljareal šokirao Atletiko usred Madrida!
Atletiko Madrid je bio u naletu forme od februara, ali je Viljareal uspeo da im nanese prvi poraz posle tačno dva meseca. I to na "Visente Kalderonu"!

"Jorgandžije" su pretile i pretile golmanu Fernandezu, promašili su sedam-osam izglednih šansi, a onda je kazna stigla u vidu kontre i pogotka Roberta Sorijana koji je skrenuo loptu u mrežu nakon dodavanja Kristijana Bakambua u 82. minutu.

Prethodno je Filipe Luis izgubio loptu, a Stefan Savić nije uspeo da spreči Italijana.

ATLETIKO MADRID - VILJAREAL 0:1 (0:0)

Već odavno je jasno da tim Dijega Simeonea ne može da ugrozi Real Madrid i Barselonu, i da će se potpuno fokusirati na Ligu šampiona i dvomeč sa "kraljevićima" u polufinalu, a sada šansu da se sa njima izjednači po broju bodova na trećem mestu ima Sevilja koja u četvrtak igra sa Seltom.

Viljareal je siguran na petom mestu sa 60 bodova...

Sevilja protiv Selte možda i za Ligu šampiona. Jer Atletiko je, uprkos tome što je bio superioran u derbiju sa Viljarealom, ostao kratkih rukava u 34. kolu primera. Žuta podmornica je iz svih problema izronila kad se najmanje očekivala i potopila ideje Dijega Simeonea - na Visente Kalderonu 0:1.

Ideja je, inače, bila da Simeone odmori neke od nosioca igre za polufinale Lige šampiona sa Realom naredne nedelje, jer ta evropska titula toliko puta je izmicala Jorgandžijama da je sasvim razumljiva želja da je se konačno dokopaju. Šansu su tako od prvog mintua dobili Niko Gajtan i Anhel Korea, dok je recimo Janik Fereira Karasko počeo na klupi.

I mnogo je bolji bio Atletiko o čemu svedoči da je u prvom poluvremenu Jan Oblak bio besposlen, dok je Andres Fernandez šest puta morao da intervencijama spasava svoj gol. Ali nije vredelo - lopta nije htela u mrežu, pa je u nastavku Simeone na teren poslao iKevina Gameira i Karaska.

Greška, ispostaviće se, jer je još roviti Karasko u jednom tvrdom duelu sa Antonijem Rukavinom povredio rame zbog čega će navijači strepeti bar dok se ne zna koliko je povreda teška. A bio je to ozbiljan pad.

Možda i osokoljena tim borbenim stavom Rukavine, Žuta podmornica je počela da se pojavljuje na terenu. U 78. minutu prvi udarac u okvir protivničkog gola! A već u 82. minutu hladan tuš za navijače na večeras nostalgičnom “Visente Kalderonu“, koji broje svoje poslednje dane pre no što se Atletiko ne preseli na novi i moderni Vanda Metropolitano stadion. Zbog toga su navijači brojnim parolama podsećali na najsvetlije trenutke iz Atletikove istorije. Bilo ih je da se ponosiš.

Međutim , u 82. minutu Filipe Luiz ih je ostavio bez teksta. Užasna greška inače pouzdanog levog beka izbacila je Sedrika Bakambua po desnom krilu, usledio je pravovremen pas ka Sorijanu, kome je, pošto je pobegao Stefanu Saviću, ostao lakši deo posla.

Sada kreće panika u crveno-belom delu Madrida. Jer ako Sevilja u četvrtak savlada Seltu izjednačiće se sa Madriđanima po broju osvojenih bodova na trećem mestu na tabeli. Onom koje znači i direktan plasman u Ligu šampiona. Mnogo je bitno.

Granada, koju je nedavno preuzeo Toni Adams, upisala je još jedan poraz.

Sandro Ramirez je odigrao odličan meč i postigao dva pogotka u pobedi Malage u Granadi, pa je učenik iz "La Masije" stigao do cifre od 12 golova ove sezone.

Viđen je još i remi u duelu Hihona i Espanjola, po gol oba tima - 1:1.

Uzalud Rodrigezov evrogol, Espanjol zaključao teg oko Hihonovog vrata! Na Molinonu 1:1.

Sunce je na kratko obasjalo Molinon, ali oblaci su se brzo vratili. Espanjol nije imao obzir za Sportingovu želju da osvoji bodove koji možda imali zlatan značaj u naporima kluba iz Hihona da sačuva prvoligaški status. Uzalud evrogol Viktora Rodrigeza, Sporting je mogao samo do boda - 1:1.

Ako ništa drugo, bar su Sportingovi navijači imali retku priliku da proslave istinski fudbalski potez. U 39. minutu Rodrigez je namestio loptu na mesto sa kog bi samo retki i pokušali. Ali fantastičan je to bio udarac. Morao je i Dijego Lopez da bude oprezniji. Samo je dvojicu saigrača poslao u živi zid, a i on se odmah raspao.

Bez obzira, fantastičan udarac za vođstvo domaćih.

Radost ipak nije dugo potrajala. Čim je sudija Mario Melero označio početak drugog poluvremena Espanjol je rivalu jasno stavio do znanja da mu se neće skloniti. I vrlo brzo, već u 55. minutu, još jedan prelep gol. Drugačiji, ali prelep.

Leo Baptisao je kao nekad Kaka prošetao pored dvojice čuvara, a potom između trojice Sportingovih defanzivaca mirno dodao loptu do Đerara Morena. Njemu je ostao samo lakši deo posla - 1:1.

Sportingu ostaje da žali za velikom šansom Dujea Čopa, koji je u 66. minutu bio u idealnoj poziciji da domaćima donese još jedno vođstvo, ali je šutnuo u - vazduh. Pa je tako klub iz Hihona ostao daleko od sigurne zone. Leganes je tri koraka ispred. Uz utakmicu manje.

Situacija je još gora za Granadu, ekipu poznato po tome što je ranijih godina umela da zapne i u finišu sezone veže nekoliko spasonosnih pobeda. Toni Adams tada nije bio u Andaluziji, pa nije ni mogao da vidi kako se to radi. Za njega - treći uzastopni poraz na klupi Granade. Posle Selte i Sevilje glave mu je došla i Malaga, tačnije dvostruki strelacSandro Ramirez - 2:0.

PAROVI I REZULTATI 34. KOLA PRIMERE:

Hihon - Espanjol 1:1 (1:0)
/Rodrigez 39 - Moreno 55/

Granada - Malaga 0:2 (0:0)
/Ramirez 48, 90+2/

Atletiko Madrid - Viljareal 0:1 (0:0)
/Sorijano 82/

u sredu:

Barselona - Osasuna (18.30)
Leganes - Las Palas (20.30)
Valensija - Real Sosijedad (20.30)
Deportivo - Real Madrid (21.30)

u četvrtak:

Alaves - Eibar (19.30)
Sevilja - Selta (20.30)
Bilbao - Betis (21.30)

TABELA: Barselona 75, Real Madrid (-1) 75, Atletiko (+1) 68, Sevilja 65, Viljareal (+1) 60, Bilbao 56, Sosijedad 55, Eibar 50, Espanjol (+1) 50, Selta (-1) 44, Alaves 44, Valensija 40, Las Palmas 39, Malaga (+1) 39, Betis 37, Deportivo 31, Leganes 27, Hihon (+1) 24, Granada (+1) 20, Osasuna 18.

Komentari / 0

Ostavite komentar