Doktor je nanjušio ''šifru''...!

Ne moraš da pobeđuješ da bi bio prvi! Stabilnost, ali pre svega konstantnost u osvajanju podijuma. To je jednostavno VR 46 fenomen kome ne treba čak ni pobeda za osvajanje carskog mesta na vrhu tabele Moto GP ratnika.

Ostali sportovi 27.04.2017 | 10:45
Doktor je nanjušio ''šifru''...!
Valentino Rosi se prišunjao vodećoj poziciji u Moto GP šampionatu lagano, gotovo nečujno doktrinom konstantnog osvajanja podijuma. Mark Markez i Maverik Vinjales su padali, a on nije. Tako je dokazao da je ključ, odnosno šifra uspeha u konstantnosti.

“Ovo je stvarno veliko, lepo iznenađenje pogotovo posle predsezonskih testova kada je zaista bukvalno išlo teško. Očigledno je meni i mom timu bilo potrebno malo više vremena da shvatimo ovaj motor kako bi napravili podešavanja koja nam najviše odgovaraju”, rekao je Rosi i napravio poređenje sadašnje Jamahine mašine sa onom od prošle sezone.

“Sada znam da mogu da napadam. Tako je bilo sa Kalom Kračluom u Argentini i Pedrosom u Teksasu. Bitno je da mogu da napadam, jer prošle godine sam bio brz, ali uvek je postojao jedan deo trke kada bi motor bio veoma trapav. To je obično bivalo odmah nakon početka trke”, konstatuje Rosi sa 56 bodova u džepu i generalnom plasmanu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar