Analiza: Šampionski rasplet - Real ili Barsa?!

Realova dva derbija za titulu, Barsa strepi od Viljareala i čeka kiks ljutog rivala! Barselona ima znatno lakši raspored, ali i veliki problem jer ne zavisi sama od sebe.

Fudbal 26.04.2017 | 14:30
Analiza: Šampionski rasplet - Real ili Barsa?!
Vreme je da El klasiko na kratko ode u zaborav, jer se već od sutra nastavlja žestoka bitka za šampionsku titulu u španskom prvenstvu. Oba tima imaju po 75 bodova, s tim što je Barselona u ovom trenutku lider zbog bolje gol razlike, ima i bolji međusobni skor, ali i utakmicu više od najvećeg rivala, pa su Madriđani bliži najvažnijem trofeju u španskom fudbalu.

Real Madridu je ostalo pet utakmica do kraja, od čega tri na strani, ali se čini da će mu biti daleko teže kod kuće, jer mu u goste stižu Valensija i Sevilja, timovi koji su u stanju da zakomplikuju borbu za trofej.

Barselona ima znatno lakši raspored, ali i veliki problem jer ne zavisi sama od sebe. Katalonce sutra očekuje lagan posao sa Osasunom, ali onda u naredna tri kola ide na noge Espanjolu i Las Palmasu, dok će u međuvremenu dočekati Viljareal na Nou Kampu. Ako taj niz završi uspešno, sastav Luisa Enrikea neće imati ni najvećuh problema sa Eibarom u poslednjem kolu.

Kraljevskom klubu neće biti lako ni sutra na Rijazoru u La Korunji, bez obzira što su vezali sedam uzastopnih pobeda nad ovim rivalom. Posle Valensije Zidanov tim ide na noge Granadi, pa dočekuje Sevilju, a u poslednjem kolu će u goste uvek neugodnoj Malagi.

Realu će dodatne komplikacije napraviti mečevi polufinala Lige šampiona sa Atletikom, koji će doći između 35. i 37. kola. Mnogo toga će zavisiti i u kakvom će raspoloženju posle tih okršaja biti Zidanov tim.

BARSELONA – 75 bodova:

Osasuna (D) – 26. april, 19.30
Espanjol (G) – 29. april, 20.45
Viljareal (D) - 6. maj, 18.30
Las Palmas (G) – 14. maj, 17.00
Eibar (D) – 21. maj, 17.00

REAL MADRID – 75 bodova:

La Korunja (G) – 26. aprli, 21.30
Valensija (D) – 29. april, 16.15
Granada (G) – 6. maj, 20.45
Sevilja (D) – 14. maj, 17.00
Malaga (G) – 21. maj, 17.00

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar