Šampion Evrope, Kukolj: Osjećaj je fenomenalan!

Moraće da prođe još vremena da se utisci slegnu! Džudo je nepredvidiv sport, svaka greška može skupo da košta i ne obećavam zlato na SP - kaže novi evropski prvak u džudou.

Ostali sportovi 27.04.2017 | 08:15
Šampion Evrope, Kukolj: Osjećaj je fenomenalan!
Reprezentativac Srbije u džudou Aleksandar Kukolj, posle titule prvaka Evrope osvojene prethodnog vikenda u Varšavi, najavio je pohod i na zlatnu medalju na ovogodišnjem šampionatu sveta u Budimpešti.

Kukolj je na prijemu kod ministra omladine i sporta Vanje Udovičića u Palati Srbijaporučio da kada je spreman na svakom takmičenju ima najviše ambicije, pa čak i na Olimpijskim igrama.

"Na Evropskom prvenstvu najavljivao sam da pucam na zlato. Ne postoji više takmičenje na kojem ne jurim titulu kada sam spreman. Ipak, džudo je nepredvidiv sport, svaka greška može skupo da košta i ne obećavam zlato, ali pucam na njega i obećavam veliku borbu",rekao je Kukolj novinarima posle prijema kod ministra Vanje Udovičića.

Kako je naglasio, još mu se nisu slegli utisci nakon što je došao do krova Evrope u kategoriji do 90 kilograma.

"Osećaj je fenomenalan, moraće da prođe još vremena da se utisci slegnu. Posle samog takmičenja na postolju nisam imao jake emocije jer sam bio "ugašen" (umor prim. aut.) i trebalo mi je malo da se vratim u normalu".

Uspeh Kukolja veći je jer se više od godinu dana bori s povredom i tek će se u naredom periodu posvetiti rehabilitaciji.

"Nije bilo lako takmičenje. Gledao sam borbe kasnije i bio ubedljiv, nisam se osećao ugroženim... Verovao sam u sebe i svoj 18-godišnjim bavljenjem džudom", rekao je Kukolj.

Njegov trener Nikola Milošević kazao je da je očekivao zlato u Poljskoj.

 "Bilo je napeto. Dve godine smo zajedno, iza nas je mnogo stvari i znam koliko je spreman Aleksandar da pruži. Ovaj rezultat nije iznenađenje, podsetio sam ga na rečenicu 'Nismo došli u Poljsku po medalju, već po titulu'. Isto tako ne bi se iznenadilo ni da dođe do finala Svetskog prvenstva", zaključio je Milošević.

Ministar Udovičić je čestitao Kukolju na velikom uspehu u Varšavi i poželeo mu mnogo sreće i na narednim takmičenjima, posebno Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar