"Ritern" Serene: Rasisto!

Najbolja teniserka svih vremena, buduća mama Serena Vilijams odgovorila teniskoj legendi Ilie Nastaseu koji je imao neprikladan komentar (najblaže rečeno) o njenoj trudnoći.

Tenis 26.04.2017 | 19:45
"Ritern" Serene: Rasisto!
Serena Vilijams, bez premca, najbolja teniserka svih vremena, obradovala je sve obožavaoce vešću da je trudna i da će do kraja godine postati majka.

Ali, bilo je i onih koji se tu radosnu i lepu vest prokomentarisali na zaista ružan način. Taj neko je legenda tenisa Ilie Nastase koji se zapitao kakve će boje kože biti beba.

Zbog tog komentara, Rumun Nastase, koji je imao nadimak "Naste" (Gadni) tokom karijere, došao je na stub srama.

Odgovorila mu je i Serena Vilijams koja je verena za koosnivača web sajta Reddit Aleksisa Ohanijana.

"Razočarana sam saznanjem da živim u društvu gde ljudi poput Nastasea mogu da daju takav rasistički komentar upućen meni i nerođenoj bebi", napisala je onja na Instagramu, dodajući da je svet napravio civilizacijski pomak, ali da još ima mnogo toga da se uradi.

"Mnoge barijere su porušene, ali ima još mnogo, mnogo toga da se poruši. Ovo i slični komentari me neće zaustaviti u želji da širim ljubav, svetlost i pozitivu", dodala je ona.

Nastase, pak, ne može da veruje da je rečenica koju je izgovorio na konferenciji za novinare, okarakterisana kao rasistička.

"Koju sam to reč izgovorio da bih bio nazvan rasistom?", zapitao se Nastase u izjavi za AP.

Dodao je i da je prijatelj sa Serenom Vilijams.

Nastase je 70-ih godina prošplog veka osvojio dve grend slem titule, a u karijeri je osvojio više od 100 ATP trofeja. Član je Teniske kuće slavnih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar