Ivanka izazvala smijeh na samitu

Kćerka američkog predsjednika Ivanka Tramp danas se, na ženskom samitu u Berlinu na kojem je učestvovala i njemačka kancelarka Angela Merkel, osjetila prozvanom da brani stav svog oca prema ženama.

Svijet 25.04.2017 | 18:30
Ivanka izazvala smijeh na samitu
Kćerka Donalda Trampa je, učestvujući na panelu G20 sa ženama liderima, izazvala je smijeh u publici kada je pohvalila “zalaganje svog oca” po pitanju žena i njegovu ulogu “vatrenog zagovornika pružanja podrške porodicama i omogućavanja njihovog razvoja”, prenosi AFP.

Moderator panela, novinar koji se bavi finansijskim temama, iznenada ju je prekinuo rekavši da bi “imajući u vidu neke stavove prema ženama koje je njen otac javno iznio, mogli da se zapitamo da li je on zaista neko ko toliko radi na osnaživanju žena”.

"Svakako sam čula kritike medija i to je nešto što se ponavlja. Ali, ja iz ličnog iskustva znam da hiljade žena koje su decenijama radile sa mojim ocem i za njega, dok je bio u privatnom sektoru, svjedoče o njegovoj vjeri i čvrstom ubjeđenju u potencijal žena i njihovu sposobnost da obavljaju posao kao i bilo koji muškarac", istakla je ona.

Ivanka Tramp je napomenula da uz to, kao kćerka, može da govori iz ličnog ugla, znajući da ju je otac ohrabrivao i omogućio joj da se razvija i napreduje.

"Odrasla sam u kući u kojoj nije bilo prepreka za ono što sam mogla da postignem, a nije bilo ni razlike između mene i moje braće", navela je ona.

Ivanka, bivša manekenka koja je pokrenula sopstvenu modnu liniju, radila je za kompaniju svog oca, a sada ima kabinet kao savjetnik u Bijeloj kući.

Na svom prvom zvaničnom putovanju u novoj ulozi, ona se pojavila na panelu o ekonomskom osnaživanju i preduzetništu žena, sa visokim gostima među kojima su bile i direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard i holandska kraljica Maksima.

U međuvremenu, predsjednik Donald Tramp napisao je na Twitteru da “se ponosi liderstvom svoje kćerke kad je rokeč o unapređenju uloge žena u ekonomiji”, prenio je AP.

Pomenuti detalj možete da pogledate u priloženom video snimku od 13,50.


Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbo

26.04.2017 06:27

Gdje je Glavonjina minderpuza.

ODGOVORITE