Honda je u očajničkoj groznici...!

Meklaren dobija nešto novo za VN Rusije! Meklarenovi vozači dobijaju načelno rečeno nove, odnosno revidirane MGU-H pakete sistema za povraćaj energije. Japanci veruju da će taj očajnički potez popraviti pouzdanost “MCL 32” bolida.

Ostali sportovi 27.04.2017 | 15:15
Honda je u očajničkoj groznici...!
Iz dana u dan se zahuktava borba za opstanak Meklarenovih ambicija. Honda je na tapetu i pod lupom čitavog F1 sveta, pa ne čudi što se Japanci grozničavo trude da bilo šta poprave. Novost je da će Meklaren od Honde za VN Rusije dobiti nov MGU-H paket.

“Nakon razočaravajućeg vikenda u Bahreinu, imali smo nekoliko veoma radnih dana. Naporno radimo da bi unapredili MGU-H komponentu za VN Rusije”, rekao je Jasuke Hasegava, direktor Hondine motorne ekspedicije za Meklaren.

Problemi s MGU-H sistemom za povraćaj energije koji je povezan sa turbopunjačem motora radi pretvaranja toplote iz izduvnih gasova u elektičnu energiju zaustavili suAlonsa u kvalifikacijama za VN Bahreina. Njegov timski kolega dan posle nije ni započeo utrku, a veruje se da je Vandorn imao sličnih problema kao i Alonso. Zbog svega toga Honda je pod stalnim pritiskom, a spominje se čak i da će Formula 1 i FIA osnovati radnu grupu koja bi trebalo da pomogne Hondi u prevazilaženju problematične pouzdanosti motora.

U skaldu sa novim pravilima takmičenja dobro je reći da će Vandorn u Rusiji iskoristiti četvrtu MGU-H jedinicu, a da će svaka naredna promena automatski značiti kaznu.Fernandu Alonsu će nova MGU-H komponenta biti treća u sezoni.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar