Moto GP: Zarko odgovorio Doktoru!

Agresivan sam, ali i to je deo trkanja! Aktuelnom Moto 2 šampionu je na neki način žao zbog potencijalno incidentne situacije sa Rosijem, ali i dalje misli da Italijan nema pravo da ga prekoreva.

Ostali sportovi 26.04.2017 | 15:15
Moto GP: Zarko odgovorio Doktoru!
Svi znaju da su se Valentino Rosi i Žoan Zarko sporečkali na stazi. Aktuelni Moto 2 šampion je rizičnim potezom krenuo u preticanje Italijana. Sve se na sreću srećno završilo, a Doktor je na kraju popio penalizaciju zbog sečenja krivine koja ga nije pomerila sa zasluženog drugog mesta na VN Amerike.

“Zadovoljan sam rezultatom, ali početak trke je bio težak i nije bilo lako doći do dobre pozicije. Hteo sam da pratim vodeće vozače i pokušao sam da ostanem baš uz Valentina. Bio sam u mogućnosti da se borim sa njim. U trećoj krivini sam imao malo veću brzinu nego on. Možda je bilo previše usko, ali na sreću ništa ozbiljnije se nije desilo”, rekao jeZarko da bi nakon toga demantovao Rosijev prekor koji se odnosi na način na koji je motociklista Jamaha Teh 3 tima reagovao.

“Bio sam brz na ulazu u krivinu i mogao sam da zadržim idealnu putanju. On je morao da skrati stazu. Onda, nije pustio gas tako da je dobio kaznu od tri desetinke, a to na kraju nije uticalo na njegov rezultat. To nije bio problem jer je i to deo trke. Zaista nisam želeo da izazovem problem sa Rosijem, jer znam da od njega mogu dosta da naučim. Peta pozicija je odličan rezultat i ja sam zadovoljan jer je podijum bio blizu” rekao je Zarko.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar