Volfova teniska procjena: Luis i Fetel su kao Federer i Nadal!

Uzajamno poštovanje je povezalo Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Iste paralele Toto Volf povlači i između Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela.

Ostali sportovi 28.04.2017 | 20:15
Volfova teniska procjena: Luis i Fetel su kao Federer i Nadal!
Sportsko poštovanje ili rivalsko strahopoštovanje? I jedno i drugo vezuje Sebastijana Fetela i Luisa Hamiltona. Toto Volf, prvi čovek Mercedes AMG Petronasa misli tako, pa ih poredi sa Nadalom i Federerom na terenu belog sporta. Da li Nemac nije malo preračunao? Pa, tenisere razdvaja mrežica, a automobiliste brzina i rizik od duela koji se može završiti izletanjem ili udesom.

“Stvarno me podsećaju me na Federera i Nadala, odnosno ne način na koji su vladali teniskim svetom. Svaki njihov meč je bio pravi rat, ali uvek su uspevali da nađu način da poštuju jedan drugog van teniskog terena. Zato je možda njihovo rivalstvo još posebnije”, rekao je Toto Volf kao da se nada da će filozofija njegovog viđenja odnosa između Dajmlerovog i Ferarijevog rivala prevagnuti na stranu njegovog takmičara. To se svakako videlo u Volfovoj izjavi u čijem srednjem slovu stoji večita želja za dominacijom i neviđen bes kada ga snađe poraz.

U nastavku priče, šef Mercedes AMG Petronasa prokomentarisao je odnose u svojoj garaži.

“Svakako da nikada ne želite da izgubite od klupskog druga. Ipak, Valteri i Luis su se dobro složili, jer odlično sarađuju i odlično se dopunjuju. Čak je i bolje nego što smo očekivali”, rekao je Volf koji bi ih složio čak i da oni to ne žele, jer takav glas bije čoveka koji rukovodi godinama dominatnom F1 ekipom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar