Šarapova u kvalifikacijama Rolan Garosa?!

Ruska teniska zvezda po svemu sudeći dobija specijalnu pozivnicu organizatora drugog grend slema sezone.

Tenis 26.04.2017 | 13:45
Šarapova u kvalifikacijama Rolan Garosa?!
Iako se već mesecima lome koplja oko statusa Marije Šarapove na WTA turu, to jest da li treba da dobija specijalne pozivnice za turnire po povratku takmičenju nakon 18-mesečne zabrane zbog dopingovanja, stavovi i dalje nisu usaglašeni.

Jedni tvrde da je sve treba prepustiti orgnizatorima turnira, a drugi da "zbog moralnih razloga" Ruskinja mora da se probija polako, kao na početku karijere, kroz čelendžere.

Međutim, kada je u pitanju teniska superzvezda kakva je Šarapova, "moralni razlozi" padaju u ovdu, te su tako odlučili i organizatori ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa, grend slema koji je dva puta osvojila. Istina, mnogi smatraju da je njen mogući start u kvalifikacijama grend slema čiji je pehar podigla 2012. i 2014 ponižavajući, ali nije jasno zašto. Ruskinja nema status na WTA listi koji joj dozvoljava ulazak u glavni žreb, a problem sa dopingom je ipak diskvalifikuje kada su u pitanju specijalne pozivnice. Zato je probijanje kroz kvalifikacije sasvim logično, naročito na grend slemovima.

Međutim, ako Šarapova osvoji turnir u Štutgartu koji se održava ovih dana i kojim se vraća "na scenu", mogla bi da se nađe i direktno u glavnom žrebu zahvaljujući sakupljenim poenima. Bivša prva igračica sveta u startnom kolu u Nemačkoj igra protiv iskusne Italijanke Roberte Vinči.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar