Susret Čavića i Boaza Rodkina

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić danas se sastao sa nerezidentnim ambasadorom Izraela za Bosnu i Hercegovinu Boazom Rodkinom. Ambasadora je interesovalo stanje u BiH i Republici Srpskoj i tom prilikom gospodin Čavić ga je upoznao sa trenutnom situacijom.

Republika Srpska 25.04.2017 | 15:01
Susret Čavića i Boaza Rodkina
Čavić je predstavio ambasadoru i Deklaraciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata, koju je na njegov prijedlog usvojila Narodna skupština Republike Srpske, te mu uručio tekst Deklaracije.

Rodkin i Čavić su se usaglasili da je jako važno da se gradi kultura sjećanja o zajedničkoj tragediji srpskog i jevrejskog naroda na ovim prostorima tokom Drugog svjetskog rata.

U tom smislu, gospodin Boaz Rodkin je rekao da će upoznati Ministarstvo spoljnih poslova Izraela o usvojenoj Deklaraciji o genocidu Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BRAVO ZA DEKLARACIJU

25.04.2017 15:10

BRAVO ZA DEKLARACIJU

ODGOVORITE
Name

Srbin

25.04.2017 15:50

Tu se vidi iskustvo i cinjenica da je Cavic bio predsjednik RS. Od svih koji su se s ambasadorom sastali, ovo je jedini razgovor koji je imao konkretan ucinak... osim naravno onog s Dodikom, kad mu covjek rece da prekida veze Izraelom

ODGOVORITE