Vlada bez odgovora na mnoga pitanja

Kada Vlada Republike Srpske ne odgovori na pitanja vladajućih poslanika, onda je to povreda Poslovnika Narodne skupštine. Međutim, kada Vlada ne dostavi odgovor poslanicima opozicije, onda nije prekšen Poslovnik. Ovako je odlučila većina u NS RS.

Republika Srpska 25.04.2017 | 12:05
Vlada bez odgovora na mnoga pitanja
Na samom početku, brojni poslanici su se žalili da iz Vlade Republike Srpske ne dobijaju tražene informacije, ali je NS RS imala duple aršine.

Samo u slučaju pitanja šefice Kluba poslanika DNS Spomenke Stevanović je glasanjem odlučeno da Vlada RS ne izvršava svoje obaveze, što je izazvalo smeh opozicionih poslanika.

Predsednik NS RS Nedeljko Čubrilović je otkrio da čak 26 poslaničkih pitanja čeka na odgovor izvršne vlasti, te pozvao Vladu da reaguje.

Radioaktivni otpad

- Malo je što su nam uradili u Jasenovcu i Donjoj Gradini, pa još treba da nas potruju svojim radioaktivnim otpadom - izjavio je poslanik SNSD Vanja Bajić u okviru pitanja gradnje skladišta nuklearnog otpada u Trgovinskoj gori, u Hrvatskoj, na granici sa Srpskom.

Bajić je ministarku za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenku Golić pitao šta su institucije RS i BiH uradile da zaštite građane BiH.

Golićeva je rekla da je saznala da je Hrvatska odbacila sve primedbe iz BiH i najavila da će nakon 1. maja sazvati sednicu radne grupe BiH koja se bavi ovim problemom.

Stevančević zbunio Trninića

Nezavisni poslanik Ilija Stevančević šokirao je ministra saobraćaja i veza RS Neđu Trninića pitanjem: “Da li će do 2018. biti izgrađena tramvajska praga od Banjaluke do Gradiške?“

- Da li sam vas dobro razumeo? Govorite o tramvajskoj pruzi? Nemamo u planu takav projekat - rekao je vidno zbunjeni Trninić.

Situaciju je pokušao da “ispegla” predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović rekavši da je ideja o tramvaju odbačena još u javnoj raspravi.

Tegeltija krije zaradu

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija nije odgovorio na pitanje poslanika Dragana Čavića koliko je novca zaradio u 2016. budući da je član nekoliko odbora i saveta.

Tegeltija je izjavio da je na tim pozicijama po funkciji, a da će podaci biti dostupni kada bude usvojen konsolidovani izveštaj o izvršenju budžeta RS za 2016.

- Vi ste, ministre, član ekonomsko-socijalnih saveta RS i BiH, član UO Agencije za bankarstvo Republike Srpske, UO Uprave za indirektno oporezivanje BiH i ko zna gde još - podsetio ga je Čavić.

(Blic)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

tuzna realnost

25.04.2017 10:42

Nasa vlada je vlada "pro forma". Skoro nikakve strucne kompetencije s njene strane nema, osim koraka koji su uslovljeni MMF-om ili okvirom zvani "reformska agenda". Zato je svejedno ko vlada, a jos preostaje pitanje sta ce biti sa onima sa kojima se vlada.

ODGOVORITE
Name

@

25.04.2017 11:32

Vlada je fiktivna skupina, forme radi, ništa oni ne vladaju, samo troše milione, čak toliko troše da se moramo zaduživati za troškove neradnika, teški paradoks.

Name

Borac rs

25.04.2017 11:52

Vlada lopova I kriminalaca prve klase , vladaju da bi ostvarili svoje interese a narod ko jebe neka posti.Gade mi se i oni i drzava u kojoj oni vladaju. Fuj

Name

Grizli

25.04.2017 10:43

Iz njihovih odgovora se ništa nemože zaključiti,jer jedino Željka,tegeltija i Đokić se ne gase kad pričaju tako da ispade da samo med i mlijeko....doće to na red kad tad....

ODGOVORITE
Name

Milenko

25.04.2017 10:44

Koja crna vlada to je olos u sakoima i kravatama koja je sopstveni narod napravila najvecom bijedom u njegovoj istoriji.Srbi pod turcima nisu bili ovako bijedni.Milorad dodik je gori katil za srbe od Bajazita i svih turskih pasa zajedno.

ODGOVORITE
Name

Istina

25.04.2017 17:16

Kad narod pristaje na vodju, na one man show....

Name

Savo

25.04.2017 10:47

Ovako vlastiti narod napraviti jadnim pa to ne bi uspjeli ni dusmani da nam urade.Ovo je takav skup olosa i sljama koje svijet nije zapamtio.Treba pozvati u pomoc svijet da nas spasava od ovih nasih jada na vlasti.Stoka se nakrala napasla da je to nevidjeno dosad.Za ove su pink panteri i ostali kriminalci decija igra,koliko su nas unistili bog te mazo...

ODGOVORITE
Name

Djuro

25.04.2017 10:51

oni su napravili sve za njih od Plata do zaposlenja republika samo za njih stvorena.

ODGOVORITE
Name

he he he

25.04.2017 11:11

St bi vi , jos da vam odgovaraju a nece moci oni su tu da mi njima odgovaramo ako jos moze i to na engleskom

ODGOVORITE
Name

1MAJ

25.04.2017 11:39

Dižimo se 1 MAJA pa nadalje, svakim danom sve masovnije i žešće protiv narodnih dušmana-režima

ODGOVORITE
Name

LAKI

25.04.2017 14:10

RE, TAKO JE, AJDE DA VIDIMO 1 MAJA SVE NEZADOVOLJNE RADNIKE, STUDENTE I PENZIONERE DA IZAĐU MASOVNO NA PROTESTE, JEBEŠ ROŠTILJ, BIĆE DANA I ZA TO, POKAŽIMO DA NISMO NAJGLUPLJI NAROD U EVROPI

Name

haha

25.04.2017 19:20

Ja ću 1.maja dići pa udariti po masnom roštilju.

Name

Milorad

25.04.2017 11:42

Ova otudjena grupa beskicmenjaka ne bi, u normalnoj drzavi, dvije nacrtane guske sacuvala jedan dan!! Kakvi njihovi odgovori, sta oni i kome mogu da odgovore!!??

ODGOVORITE
Name

Krojačica

25.04.2017 11:50

Kakva CRNA VLADA. Dodik je i predsjednik vlade i ministar (ovaj - onaj) i sudija i tužilac i vladika i ...... Nažalost njega se sve pita.

ODGOVORITE
Name

xyz

25.04.2017 13:09

Milorad Dodik je mnogo veći katil od Smail-age Čengića i narod u RS-u teže živi pod njegovim terorom nego pod zulumom Smail-age. Daj nam bože još jednog Mirka Aleksića

ODGOVORITE
Name

Puca zora

25.04.2017 15:09

Indikativno, sve je više pitanja a sve manje odgovora. Pitanja nadiru, gomilaju se, odgovora ni od kuda.

ODGOVORITE