Barseloneta na Banjici za kraj Lige šampiona

Utakmicom sa Barselonetom , u 10. kolu Lige šampiona, Partizan završava ovosezonsko učešće na evropskoj sceni.

Ostali sportovi 26.04.2017 | 09:15
Barseloneta na Banjici za kraj Lige šampiona
Meč dva bivša prvaka Evrope igra se u sredu u 18.30 na bazenu Banjica.

Crno-beli će takmičenje u B grupi Lige šampiona završiti na petom mestu. Nisu se plasirali na fajnal siks, ali to nije bio cilj sezone na evropskoj sceni, već sazrevanje ekipe.

nekoliko utakmica pružili su vrlo dobre partije, visok potencijal prikazali su u oba meča protiv Egera, kao i u oba susreta protiv Hanovera, u duelu sa Pro Rekom u Đenovi…

"Naš mladi tim se ove sezone nije obrukao na evropskoj sceni, iako se takmičio sa daleko iskusnijim sastavima. Uz malo više sreće i iskustva u nekim mečevima i rezultati su mogli da budu i nešto bolji, ali naši prvotimcu su ostavili dobar utisak. Po svemu prikazanom ove sezone mladi prvotimci Partizana zaslužuju i da ih navijači podrže i pozdrave u utakmici u sredu", istakao je Mirko Bradajić, direktor crno-belih.

Barseloneta, šampion Evrope iz 2014, u prethodnom kolu ostala je bez šansi da se plasira na fajnal siks.

"Bez obzira što prvi put posle četiri uzastopna učešća Barseloneta neće igrati na završnom turniru, to je klub koji godinama spada u sam evropski vrh. Ima vrlo kvalitetan sastav,krasi ga jak ritam koji drže tokom cele utakmice, igra agresivno, sa dosta kontranapada. Udarne igle Barselonete su braća Rašović, iskusni Maljarač, levoruki Munari", ocenio je snagu rivala Stefan Ćirić, trener Partizana.

Ćirić će na raspolaganju imati sve igrače, nema bolesnih i povređenih.

"Naš tim je imao oscilacije tokom sezone, ali našao je svoju igru i dostigao dobru formu. Barselonetu dočekujemo sa puno motiva. Želja nam je da pružimo dostojan otpor Barseloneti, učinimo utakmicu što neizvesnijom i, što da ne, pokušamo i da pobedimo. Dobra igra i rezultat bi igračima ulili mnogo samopouzdanja pred završetak sezone na domaćoj sceni", dodao je Ćirić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar