Senad Šepić isključen iz SDA

Senad Šepić, poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, više nije član ove stranke, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva SDA. Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović dobili su ukor.

Bosna i Hercegovina 24.04.2017 | 20:56
Senad Šepić isključen iz SDA
Drugi prijedlog je bio da osim Šepića iz stranke bude isključen i Sokolović, ali on nije dobio dovoljno glasova.

Šepić, Sokolović, Ahmetović i Mehmedović se od posljednjeg Kongresa SDA vode kao "odmetnuta četvorka" koja je često izražavala nezadovoljstvo izborom predsjednika SDA ističući brojne nepravilnosti prilikom glasanja, a kap koja je prelila čašu je neusvajanje seta zakona kojim je predviđeno povećanje akciza u BiH.

Podsjećamo, prijedlog nije prošao jer su Mehmedović i Ahmetović bili suzdržani, dok su Sokolović i Šepić glasali protiv prijedloga Savjeta ministara BiH.

Na sjednici je raspravljano i o izvještaju Komisije SDA o incidentu u Srebrenici kada je napadanut zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

Predsjedništvo SDA ranije se obavezalo da će nakon kompletiranja svih informacija "donijeti odluku o isključenju iz stranke svih aktera koji su učestvovali u organizaciji i izvedbi pokušaja rušenja odluke o uvođenju Povjereništva" u Srebrenicu.

(Klix.ba)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Gojko

24.04.2017 19:14

Sad će Bake da počisti i u SM. Aferim

ODGOVORITE
Name

lafcina

24.04.2017 19:22

Ma Senade zahvali se sto te izbacise iz onog kokosinjca.Ti si simbol postenja i otpora.Nas buduci presjednik .Dodji u Banjaluku cekamo te u Maj vay sa vrucom jagnjetinom.

ODGOVORITE
Name

valter

24.04.2017 19:30

U čemu je problem , pa i Bosnje imaju svog baju , dok je ovaca biće i vune ! Gospodin Sepic nikako nije smio da koristi svoju glavu za razmišljanje,

ODGOVORITE
Name

Sa

24.04.2017 19:57

Vidjeti ces ti kako Bosnje metu ovog tzv Baju. On je vec proslost. Nismo mi kao vi. Kad je pometen Silajdzic i Lagumdzija, a i Ceric

Name

pajser

24.04.2017 20:38

Obavezno ostaviti pamet kod kuce kad ides u stranku ima ko zatebe razmisljati