Konte stavlja ''ciglu po ciglu''...!

Za drugi sprat je spremio 120. 000. 000 evra! Rešio se Ivanovića, Mikela i Terija, cele sezone je prvi, na pragu je duple krune, a planira još moćniji Čelsi.

Fudbal 26.04.2017 | 19:30
Konte stavlja ''ciglu po ciglu''...!
Ogroman posao je Antonio Konte uradio otkako je došao u Čelsi. Zatekao je havarisanu ekipu koja nije znala gde bije posla otkaza Žozeu Murinju, izgubila je samopouzdanje i sezonu završila bez plasmana u Evropu.

Konte ne samo da je uspeo da „namesti glave“ Čelsijevim prvotimcima već je na putu da potpuno rekonstruiše tim.

Italijan je u Juventusu već uradio sliučan posao i postavio temelje dinastije sa kojomAlegri danas vlada Italijom i seje strah u Evropi. Za manje od godinu dana, Konte je mnogo uradio na promeni Čelsijevog identiteta. I to bez mnogo resursa.

Podsetimo, letos je dobio četiri pojačanja od kojih je samo Markos Alonso bio njegova želja, sa Kanteovim dolaskom se složio iako je imao drugačije ideje, dok je bio protiv dolazaka Davida Luiza i Mišija Batšuajia. Ipak, uspeo je da to sve upakuje u jedan potpuno novi Čelsi i da to sve funkcioniše besprekorno.

Osim što je vratio samopouzdanje igračima, promenio je sistem igre, tri od četiri letošnja pojačanja su dobila ključne uloge, a na sve to je uspeo i da napravi bezbolnu smenu generacija. Dok je nizao pobede i gradio pobednički mentalitet ekipe, Konte je jednog po jednog sklanjao veterane koji mu nisu bili potrebni. Zimus se rešio BanetaIvanovića i Džon Obi Mikela, a iz poštovanja je malo više vremena dao Džonu Teriju koji će na kraju sezone ipak morati da ode iako je klupska legenda. Slično je kod Konteaprošao i Alesandro del Pjero u Juventusu.

Konte se sa Plavcima nalazi na pragu duple krune, vratio je u formu Kostu, Matića iAzara, izvukao maksimum iz Luiza, Kantea, Aspilikuete, fudbalski vaskrsao Mozesa...

Za nastavak tog projekta mu je potrebno da rutinski odradi šampionsku trku do kraja, pobedi Arsenal u finalu FA kupa, a da onda na letnjoj fudbalskoj pijaci dodat stubove koji mu fale. Štoper i napadač su prioriteti italijanskog stručnjaka.

Letos je žarko želeo Bonućija i Kulibalija, ali čini se da je sada prva opcija Virdžil vanDajk. Pogotovo što bi na taj način direktnim konkurentima preoteo planirano pojačanje ispred nosa. Drugi zadatak je dovođenje kalsičnog napadača, jer Dijego Kosta ide u Kinu. Izbor je pao na Romelula Lukakua iz Evertona. I one je među najtraženijim igračima poput Van Dajka, tako da će Konteu biti potrebno oko 120.000.000 evra za kupovinu pomenutog tandema.

To su pojačanja za startnu postavu, ali i za naporniju sezonu od ove jer Plavce očekuje igranje Lige šampiona i mnogo teži zadatak odbrane titule u Premijer ligi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar