Ferari demantuje da novi bolid više odgovara Fetelu nego Rajkonenu!

Bivši vozač Mika Salo je izjavio da Rajkonen nema bolid za trku sa Fetelom. Iz Ferarija tvrde da to nije baš tako…

Ostali sportovi 27.04.2017 | 12:15
Ferari demantuje da novi bolid više odgovara Fetelu nego Rajkonenu!
Iz tabora Skderija Ferarija stiže oštar demant na glasine koje je preneo bivši vozač, Mika Salo u kojima stoji da Kimi Rajkonen nema bolid s kojim može da parira Sebastijanu Fetelu.

“Imao sam razgovore sa Skuderijinim inženjerom Džokom Klirom koji mi je izričito rekao da Kimi zahteva bolid koji je bolji pri prvoj korekciji upravljača. Prošle sezone, bolid je bio bolje podešen, i mogao je da konkuriše Fetelovom”, rekao je Mika Salo i izazvao reakcijuMatija Binota, tehničkog direktora Ferarija.

“Ne, ja to ne bih tako rekao. Mislim da je aerodinamika bolide na zavidnom nivou, a na polju motora sve radi kako treba uz napomenu da su i jedan i drugi svetski šampioni. Uveren sam da će Kimi postići dobre rezultate”, zaključak je tehničkog direktora Skuderija Ferarija.

“ Stvarno ne znam za Kimija. Na testu smo obojica imali dobre rezultate. Ja trenutno nemam odgovor na to pitanje”, rekao je iskrenim tonom Fetel, a Kimi Rajkonen se nadovezuje s ličnim viđenjem trkačkog problema.

“Iskreno, dug je put je pred nama. Trebao sam da od početka da krenem sa boljim rezultatima. Izgleda da ima puno razloga, ali nismo uspeli da neke planove sprovedemo u Kini”, rekao je Rajkonen koji bi naspram Fetela trebao da bude najmanje kao Valteri Botas u poređenju sa Luisom Hamiltonom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar