Najbolje da protiv Junajteda igramo bez sudije!

Jaja Ture kivan na arbitre!

Fudbal 27.04.2017 | 09:00
Najbolje da protiv Junajteda igramo bez sudije!
Svedoci smo da u poslednje vreme mnoge sudijske greške utiču na ishode veoma važnih utakmica počevši od Lige šampiona, preko FA Kupa pa do nekih slabijih rangova. Neko bi rekao da su sudije u svakom slučaju neophodne i da se bez njih ne može, ali ne i Jaja Ture.

Fudbaler Mančester Sitija je posle poraza od Arsenala u polufinalu FA kupa (1:2) bio toliko kivan da je poželeo da u četvrtak u sudaru Sitija i Mančester Junajteda u Premijer ligi uopšte i ne bude sudija.

U fokusu Turea je situacija u kojoj je Serhiju Agueru poništen čist gol, ali i još neke situacije pored te u kojima je ulogu imao glavni sudija Kreg Povson.

"Sudije moraju ovo da zaustave. Veoma sam razočaran. Ovo nije prvi put, dešavalo se još nekoliko puta. Ako želimo da pričamo o sudijama, ljudi će reći da se žalimo, ali kada pogledamo najvažnije detalje sa utakmice, za mene je to veoma razočaravajuće. Možda ćemo u četvrtak imati boljeg sudiju. A možda ćemo igrati i bez sudije. Ja preferiram tu opciju", bio je pomalo i sarkastičan Ture.

Kada je dobio pitanje da li je lopta posle centaršuta Sanea ostala u igri (sudija pokazao da je lošta izašla pa je zato poništen gol), Ture nije imao dilemu.

"Definitivno je ostala. A bio je tu i nesviran penal za nas i još ponešto. Ali, šta možemo da uradimo? Ako govorimo o sudijama bićemo kažnjeni. Zato mislim da mi je potrebo da odspavam, odmorim i zaboravim ovu utakmicu".

Ovakve stvari daju potporu onima koji tvrde da tehnologija mora da uđe u fudbal, ali će uvek biti onih koji tvrde da su sudijske greške deo igre i da je to zapravo jedna lepota fudbala.

Na kojoj ste vi strani?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar