Real ima samo jednog štopera za sljedeći meč!

Nača! Ko će biti drugi? Ko će držati odbranu Kraljevića?!

Fudbal 25.04.2017 | 18:30
Real ima samo jednog štopera za sljedeći meč!
Gol Lea Mesija i poraz u poslednjem minutu nije jedina visoka cena iz El Klasika koju bi Real Madrid mogao da plati. Po Marfijevom zakonu, problemi prate probleme…

Još se ne zna kakva je stuacija sa povredom Gereta Bejla, ali još veći problem ZinedinuZidanu predstavlja defanzivna linija. Ne samo zbog tri primljena gola od Barselone, već zbog kadrovske situacije uoči narednog kola Primere. Real sledećeg vikenda gostuje Deportivu na Rijazporu, a Zidan u ovom trenutku može da računa samo na jednog štopera za taj meč!

I to na onog najmanje pouzdanog - Nača Fernandeza.

Serhio Ramos je suspendovan zbog crvenog kartona, a Pepe nije zalečio slomljeno rebro i ne postoje šanse da se oporavi do gostovanja u La Korunji. Jedina, ali tanka nada je da će Rafael Varan ipak uspeti da se oporavi od povrede zadnje lože i stisne zube za meč protiv Deportiva. Ako se to ne desi, Zidan je u problemima.

Načo je svakako četvrti izbor na štoperskim pozicijama, a sada će morati da podnese sav teret kao komandant odbrane. Iako čak i nije klasičan štoper jer je dobar deo karijere proveo kao desni bek.

Koga Zidan može da priključi kao parnjaka Naču?

Opcija je da Kazemiro bude prekomandovan u poslednju liniju kao jedini igrač iz veznog reda koji poseduje izrazite defanzivne karakteristike, ali to će svakako biti rizik jer on nikada nije igrao kao štoper u Realu. Slična opcija važi za Matea Kovačića koji je sinoć posle isključenja Ramosa, u nekim trenucima prinudno igrao kao štoper.

Drugo rešenje je da Zidan gurne nekog od igrača iz B tima. Mladi Alvaro Tehero je priključen prvom timu ove sezone, igrao je jedan meč u Kupu kralja i jednom je bio na klupi u Primeri. Minute je skupljao u B timu gde je bio standardan. Razmatra se i mogućnost da Zidan iz B tima povuče Havijera Sančeza ili Marija Ermosa. Ali sve to je velika kocka u trenucima kada se lomi pitanje prvaka Španije i kada je pritisak veliki posle poraza u El Klasiku...

Da i ne pominjemo koliko Ramos, Pepe, pa i Varan znače u skoku pred protivničkim golom... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar