Ilije gromovnik: Ne izvinjavam se nikome!

Kapiten Fed kup reprezentacije Rumunije ne žali zbog bizarnog ponašanja na meču protiv Velike Britanije.

Tenis 25.04.2017 | 15:15
Ilije gromovnik: Ne izvinjavam se nikome!
Nekadašnji teniski superstar i prvi igrač sveta, Ilije Nastase našao se minulog vikenda u centru pažnje medija. A razlog za to je čitava tirada psovki koji je legenda belog sporta, sada selektor rumunske Fed kup reprezentacije uputio rivalkama iz Velike Britanije koje su gostovale u Konstanci.

"Kome da se izvinjavam? Pa ja imam 70 godina! Ma baš me briga! Ne žalim, mogu slobodno da me pošalju u zatvor, ako žele. Pa engleska igračica je izletela sa terena bez dopuštenja, i priznajem da sam je tada nazvao kučkom. Stalno je pokušavala da utiša publiku, ali Fed kup nije opera!" jasan je dvostruki grend slem pobednik.

Nastase je poludeo kada je Džoana Konta naprasno prekinula meč koji je gubila tražeći zaštitu od navijača koji su joj stalno dobacivali, što je u susretima reprezentacija prilično uobičajeno, naročito kada su mečevi napeti. Legenda iz Bukurešta je tada ustala i redomizvređala i Kontu i ceo britanski tim, a na kraju i gostujuće predstavnike medija, nakon čega ga je sudija oterao sa terena. Naravno, oni su to iskoristili za veliki napad na Nastasea, prenebregnuvši pritom činjenicu da je ovaj odmah na sobe celog tima Velike Britanije poslao bukete cveća. Kako pišu britanski mediji, Nastase će zbog ponašanja u Konstanci ostati i bez mesta u kraljevskoj loži na ovogodinjem izdanju Vembldona, gde smo navikli da ga vidimo proteklih godina.

Inača, Rumunija je savladala gošće sa ostrva rezultatom 3:2 u mečevima, Nastase je već dobio provizornu suspenziju od Fed kupa, a o konačnoj kazni će tek biti donet sud.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar