Rodžer tri i po godine rješavao problem zvani Nadal!

Pol Anakon, bivši trener Rodžera Federera, otkrio je da je Švajcarac tri i po godine tražio rešenje za najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Tenis 24.04.2017 | 23:45
Rodžer tri i po godine rješavao problem zvani Nadal!
Federer je tokom bogate karijere imao velikih problema u međusobnim duelima sa Špancem, izgubio je 23 meča, ali se sve promenilo početkom ove godine.

Momak iz Bazela se vratio na tur posle šestomesečne pauze zbog povrede, posle čega je tri puta uzastopno pobeđivao Nadala – u finalu Australijan opena, četvrtom kolu Indijan Velsa i finalu Majamija.

“Mislim da je razlika ogromna. Živeo sam tri i po godine pokušavajući da rešimo problem zvani ‘Rafael Nadal”, rekao je Anakon i nastavio:

“A problem u vezi sa Nadalom jeste što je sjajan. Neverovatan je takmičar sa izuzetnim udarcima sa osnovne linije. Njegova margina greške je mnogo veća i kada je pod pritiskom, zahvaljujući svojim atletskim sposobnostima, uspeva da ostaje duže u poenima što, jednostavno, tera Federera da pravi više grešaka jer poseduje napadački stil igre”.

Možda i najvažniji trenutak dogodio se u petom setu Grend slema u Melburnu, kada je Federer uspeo da preokrene manjka i osvoji 18. trofej na najvećim turnirima.

“Kada je Rodžer bio u zaostatku 3:1 u petom setu, uspeo je da dvadesetak minuta igra spektakularan tenis i potpuno otera Rafu od terena. To je bilo buđenje. Mislim da smo videli efekat toga u Indijan Velsu i Majamiju. Tada je Federer osetio: ‘Oh, ja mogu da se nosim sa njim”, zaključio je Anakon koji je sa švajcarskim igračem sarađivao od 2010. do 2013. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar