Video: Albanci opet provociraju dronom "Velike Albanije"!

Albanski navijači ponovo su provocirali zastavom takozvane "Velike Albanije" na utakmici makedonske lige između Škupija i Vardara.  Priča se ponovila: Dron sa zastavom na utakmici! Tokom jučerašnje fudbalske utakmice između klubova Škupi i Vardar u Skoplju pojavio se dron sa zastavom "Velike Albanije. Sličan dron prekinuo pre nešto više od dve godine kvalifikacioni meč Srbije i Albanije u Beogradu.

Fudbal 24.04.2017 | 20:00
Video: Albanci opet provociraju dronom "Velike Albanije"!
U duelu odigranom u Skoplju pojavio se dron sa identičnom zastavom kao sa utakmice reprezentacija Srbije i Albanije, u oktobru 2014. godine.

Fudbalski klub Škupi, koji je stacioniran u Skoplju, usko je vezan za Škendiju i širi albanski separatizam zahvaljujući svojoj navijačkoj grupi.

Vardar je pobedio rezultatom 2:0 i nastavio put ka tituli prvaka.



Partija VMRO-DPMNE je tim povodom "prozvala" lidera SDSM Zorana Zaeva, javili su makedonski mediji.

VMRO-DPMNE u saopštenju navodi da su izjave i postupci Zaeva, lidera SDSM, "doprineli većim apetitima i albanskom iredentizmu u regionu".

Reagujući na incident na utakmici na Čairu, VMRO-DPMNE je Zaeva okarakterisao kao "vinovnika izliva šovinizma i iredentizma, s ciljem potkopavanja makednoske državnosti", prenela je MIA.

Dron sa zastavom takozvane "Velike Albanije" pojavio se iznad stadiona Partizana tokom utakmice Srbija - Albanija u oktobru 2014. godine.

Utakmica između Srbije i Albanije trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. prekinuta je u 41. minutu posle provokacije kada je na stadion sleteo dron koji je nosio zastavu "Velike Albanije".

Srpski reprezentativac Stefan Mitrović uspeo je da dohvati zastavu i skine je, posle čega je grupa fudbalera albanske reprezentacije nasrnula na njega.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar