Video: Đavolski dobra žurka - vraća se Fođa!

Prvi put posle 19 godina, igraće u Seriji B!

Fudbal 24.04.2017 | 13:00
Video: Đavolski dobra žurka - vraća se Fođa!
Oni nešto stariji ljubitelji fudbala uvek će se setiti Zemanlandije i ultraofanzivnog fudbala koji je Fođa igrala pod vođstvom Zdenjeka Zemana, a sa Đuzepeom Sinjorijem, Frančeskom Bajanom, Igorom Kolivanovom, Danom Petreskuom i drugima. Ali mlađi skoro pa da nisu čuli za nju. Fođa je prosto nestala sa fudbalske mape. Kao i u mnogim drugim slučajevima, loše upravljanje, gazde sumnjivih namera i još sumnjivijih organizacionih sposobnosti, doveli su do “Male sotone“ do ispadanja iz Serije B u sezoni 1997/1998.

I od tada, pa sve do danas Fođa je tumarala po mraku. Nije pomoglo ni to što je 2010. godine Paskale Kasiljo, gazda koji je klubu podario najsjajnije dana, vratio i nekadašnjeg sportskog direktora Đuzepea avonea, pa i samog Zemana. Bilo je tu nekih insirativnih partija, bili su tu i Lorenco Insinje i Marko Sau, danas ozbiljni prvoligaški fudbaleri, ali povratka iz bezdana nikako.

Dva puta je klub u međuvremenu bankrotirao, pa se ponovo vraćao pod novim imenom, ali čak je i druga liga Italija bila vam domašaja. Sve do danas.

Na gostovanju kod Fondija, čak 1.200 gostujućih navijača bilo je prisutno, ispustila je Fođa dva gola prednosti, ali i remi joj je bio dovoljan da dva kola pre kraja prvenstvene sezone osigura povratak u drugu ligu Italije. Prvi put posle 19 godina u nižim rangovima takmičenja.



Logično, usledio je karneval i na ulicama same Fođe.





A da Serija B dobije na šmeku, tek da podsetimo da se u nju vraća i Venecija, a možda i Parma, s tim da će ona tu privilegiju morati da obezbedi preko baraža. Kakav udar nostalgije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar