Slavlje Fenera u Galatinom domu - poslije pet godina!

U derbiju 28. kola turskog šampionata Fenerbahče kao gost pobedio Galatasaraj golom u 91. minutu! “Gori“ azijski deo Istanbula: Souza u nadoknadi nokautirao Galatu, Advokatov Fener miljenik sreće! Fenerbahčeu je to prva pobeda na stadionu Galatasaraja posle pet godina i sedam gostovanja.

Fudbal 24.04.2017 | 10:30
Slavlje Fenera u Galatinom domu - poslije pet godina!
U velikom istanbulskom derbiju Fenerbahče je pobedio kao gost Galatasaraj i ostao u trci za drugim mestom, koje na kraju sezone vodi u Ligu šampiona. Titula je, sudeći po aktuelnom stanju na tabeli, rezervisana za Bešiktaš.

Fener je u direktnom duelu nokautirao Galatu i to golom u prvom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Junak plavo-žutog dela Istanbula bio je Brazilac Souza!

I prvi derbi ove sezone pripao je Feneru (2:0).

Galata od Fenerbahčea na svom terenu nije izgubila tačno pet godina i jedan dan. Tim iz azijskog dela Istanbula je poslednji put pobedio na Turk Telekom Areni 22. aprila 2012. godine. Tada je bilo 2:1, u takođe dramatičnom meču.

Ipak, ove sezone najviše razloga za radovanje imaju navijači Bešiktaša. Posle nesrećne eliminacije u četvrtfinalu Lige Evrope od Liona, crno-belima ostaje da u ponedeljak pred svojim navijačima pobede "feneraša" Adanuspor.

U slučaju da Bešiktaš osvoji tri boda imaće sedam više od drugoplasiranog Bašakšehira i mirno će čekati 30. april za kada je zakazan međusobni duel dva prvoplasirana tima, odnosno 7. maj, kada Bešiktašu u goste dolazi Fenerbahče.

Malo je nedostajalo da se veliki istanbulski Interkontinetalni derbi završi bez golova. A onda je Brazilac Souza odlučio da baš pokvari dan navijačima Galatasaraja i baci u trans azijski deo turskog megalopolisa gde većina živi za Fenerbahče. Na kraju: Galatasaraj - Fenerbahče 0:1 u meču 28. kola turske Superlige.

Tako je, nama po zlu upamćeni Dik Advokat doneo Fenerbahčeu prvu pobedu na stadionu Galatasaraja posle pet godina i sedam gostovanja.

Nije ovo baš najpravedniji ishod derbija, budući da je Galatasaraj imao veći posed lopte i broj prilika pred protivničkim golom, ali na kraju ipak nije uspeo da zatrese mrežu.

A Fener jeste i to u prvom minutu sudijske nadoknade došao je do gola vrednog značajna tri boda, ali više zbog prestiža, a manje zbog situacije na tabeli.

Lep pogodak postigao je Brazilac Souza koji je, posle centaršuta sa desne strane Senera Ozbajrajklija, glavom sa penaltika poslao loptu u mrežu. Atraktivan pogodak, ali i veoma loša reakcija odbrane Galatasaraja.

A sve je možda moglo da bude drugačije da je domaćin u prvom poluvremenu iskoristio dve sjajne šanse. U 24. minutu golman Volkan Demirel je paradom skinuo šut Veslija Snajdera, a tri minuta kasnije Lukas Podolski je šutirao malo pored stative.

Čuvar mreže Fenerbahče je i u četvrtom minutu spasio gol svoje ekipe posle šuta Podolskog, a za to su ga aplauzom nagradili čak i navijači Galatasaraja. 

SUPER LIG - 28. kolo

Petak:
Kardemir - Kašimpaša 0:0

Konja - Gacijantep 1:2 (1:1)
/Vuković 45 penal - Kangva 28, Demir 52/

Subota:
Rize - Basakšehir 2:3 (1:1)
/Koč 42, Kaisara 60 ag, Ček 90+4 pen - Erdem 15, Pektemek 71, Belozoglu 90+1 pen/

Alanja - Osmanli 0:1 (0:0)
/Vebo 69/

Antalija - Trabzon 0:3 (0:0)
/Rodaljega 51, 65, Demirok 55/

Genčlerbirligi - Kejzeri  2:1 (2:1)
/Jildirim 22ag, Gurler 32 - Turudž 37pen/

Nedelja:
Ahisar - Bursa 5:1 (4:1)
/Adin 14, 77, Jumlu 21, Cikaleši 24, Vaz Te 28 - Batalja 13/

Galatasaraj - Fenerbahče 0:1 (0:0)
/Souza 90+1/

TABELA: Bešiktaš (-1) 61, Bašakshira 57, Fenerbahče 53, Galatasaraj 49. Trabzonspor 47...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar