Srpske teniserke: Nemamo za čim da žalimo!

Srpske teniserke i selektorkaTatjana Ječmenica-Jevtić nisu razočarane posle eliminacije od Australije i očekuju da u narednom periodu budu mnogo bolje.

Tenis 24.04.2017 | 17:45
Srpske teniserke: Nemamo za čim da žalimo!
"Ne osećam se razočarano i nezadovoljno. Svi bismo voleli da smo pobedeli, igračice prvenstveno. Igrali smo sa jakim protivnikom, favoritom. Devojke su dale sve od sebe, borile se i to je najbitnije", rekla je Ječmenica-Jevtić.

Ženska teniska reprezentacija Srbije nije se plasirala u Svetsku grupu dva Fed kupa, pošto je poražena od Australije sa 4:0 u pobedama.

Selektorka je navela da se nada da će srpske teniserke u budućnosti ući među 150 najboljih na svetu i da će biti favoriti u meču poput duela sa Australijom.

Ona je zahvalila saradnicima, za koje je rekla da su uradili sve da teniserke pruže maksimum na terenu, i pohvalila je atmosferu u timu.

"Atmosfera je sve vreme bila odlična. U februaru nas ponovo čeka grupa. Nadam se da opet možemo da prodjemo i nadjemo se opet u ovoj situaciji da se borimo za Svetsku grupu", kazala je Ječmenica-Jevtić.

Ivana Jorović je čestitala Australiji na pobedi.

"Nemamo za čim da žalimo. Bile su bolje od nas, a mi smo dale sve od sebe. Treba da gledamo pozitivno, zaboravimo ovo i spremamo se za februar", rekla je Ivana Jorović.

Nina Stojanović je navela da je očekivala mnogo, ali da nije pružila onoliko koliko može.

"Teško je kada očekujem da ću dati puno na terenu, a ne dam ni pola od toga što mislim da mogu. Žao mi je zbog toga, ali uopšte nisam tužna jer iz ovog poraza izlazim skroz pozitivna. Naučila sam nešto novo, nema potrebe za razočaranjem", kazala je Stojanovićeva.

Aleksandra Krunić je rekla da je Srbija u duel ušla kao autsajder i da je zadatak bio da pruži sve od sebe.

"Maksimum je takav kakav jeste, ne isti kao što znaš da možeš. Umorne smo od putovanja, promena vremena i podloga... Mi smo od krvi i mesa. Australija je bila bolja od nas, ono što smo imale da damo nije bilo dovoljno da ih pobedimo, ali trudićemo se da priđemo", rekla je Krunićeva.

Dejana Radanović je zahvalila timu i istakla da je ekipa dala sve od sebe, ali da je Australija bila bolja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar