Poslije 15 godina u Milanu hoće u Juventus!

Matija De Šiljo je u Milanu od 2002. godine, u klub je došao još kao dete, a sada želi transfer u Juventus.  Kap koja je prelila čašu: Milanov kapiten ide u Juventus posle frke sa navijačima! Obe strane izgubile strpljenje!

Fudbal 25.04.2017 | 14:30
Poslije 15 godina u Milanu hoće u Juventus!
De Šiljo je 2012. godine debitovao za seniore Milana kod Masimilijana Alegrija. Alegri je sada trener "Stare dame" pa bi fudbaler mogao ponovo da sarađuje sa nekadašnjim trenerom.

O njegovom odlasku u Juventus se priča već mesecima, a La Republika piše da je ovog puta čelnicima Milana jasno stavio do znanja da hoće transfer.

Italijanski mediji spekulišu da na tabeli više ne može da "gleda u leđa" torinskih crno-belih, a Juventus bi ovog leta mogao da ponudi Milanu 10 miliona evra.

Osim toga, dvadesetčetvorogodišnji bek želi da pokrene svoju karijeru.

De Šiljo ima ugovor do leta 2018. godine i Milan će ga verovatno prodati ovog leta jer bi u suprotnom, sledeće godine mogao da ode bez obeštećenja. Ove godine je na 24 utakmice za svoj tim imao 2 asistencije.

Po potrebi može da igra i levog i desnog beka u zavisnosti od formacije ekipe.

Milanova ideja o izgradnji novog tima za budućnost oslonjenog na mlade i domaće igrače doživeće narednog leta udarac jer jedan od simbola tog projketa odlazi u redove najvećeg rivala - Juventsua.

Matija De Šiljo je rekao upravi kluba da ne želi novi ugovor i da se dogovorio sa Juventusom!

Ovakav scenario se najajvljuje već duže vreme, ali je sve bilo na igraču koji je verovao da će mu se sadašnjost i budućnost u Milanu promeniti. To se neće desiti, njegova budućnost je u Juventusu...

De Šiljo je trenerki izum Maksa Alegrija koji ga je želeo još pre godinu dana. Međutim, Milan je odbijao i pomisao da se odrekne svog deteta. On je produkt omladinske škole Rosonera i do dolaska generacije Donarume, Lokatelija i ostalih je bio praktično jedini prvotimac koji je ponikao u klubu. Ovo mu je već šesta sezona u prvom timu, u derbiju protiv Intera je nosio kapitensku traku, standardan je reprezentativac...

Ali nije omiljen kod navijača na San Siru. Često je na meti zvižduka i uvreda. Delom je i sam kriv jer su neke njegove greške bile kardinalne. Vidi se i da ne podnosi pritisak baš najbolje, zbog čega je rešio da prihvati Alegrijev poziv i ode tamo gde će ga više ceniti.

Kap koja je prelila čašu je bio jučerašnji incident posle poraza od Empolija. De Šilju su Milanovi navijači zviždali veći deo meča, pogtovo kada je izlazio iz igre, a onda je došlo i do obračuna. Kada je posle utakmice krenuo kolima sa stadiona, navijači su ga zaustavili i opkolili mu kola. Uz uvrede i pretnje, došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna kada je De Šiljov otac izašao iz kola i ušao u klinč sa jednim „navijačem“. Obezbeđenje je potom reagovalo i sprečen je ozbiljniji incident.

De Šiljo ima ugovor sa Milanom do leta 2018. godine, odbio je novi ugovor i obavestio klub o želji da pređe u Juve. To znači da je Milan priteran uz zid i da mora narednog leta da proda ako ne želi da ostane bez obeštećenja. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar