Čuvati identitet srpskog naroda

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da se identitet srpskog naroda posebno treba čuvati na mjestima stradanja kao što je ustaški logor Jasenovac.

Region 22.04.2017 | 13:38
Čuvati identitet srpskog naroda
Ivanić je danas prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji u obnovljenoj crkvi Svetog proroka Ilije u Mlaki povodom obilježavanja 72 godine od proboja jasenovačkih logoraša.

"Bio sam i prošle godine ovde i mislim da je elementarno poštovanje i red biti prisutan na mjestu obilježavanja stradanja žrtava koje čovjek ne smije i ne može zaboraviti", rekao je Ivanić novinarima.

On je naglasio da se, prije svega, identitet srpskog naroda treba čuvati na mjestima stradanja, ali da se treba okrenuti i novom vremenu na način da se ne zaboravi prošlost.

"Zaista smatram da je obaveza svih nas da na ovaj način pokažemo puno poštovanje prema svima onima koji su u tom jednom ružnom i teškom vremenu ovdje na ovim prostorima stradali", rekao je Ivanić.

Ivanić je rekao da postavljanje ploče HOS-a u Jasenovcu sa natpisom "Za dom spremni" tumači kao veliku grešku i provokaciju, pogotovo na ovom mjestu.

On je naglasio da tu stvar treba da rješavaju institucije Hrvatske, prije svega, zbog sebe same, svog identiteta i ugleda.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mani se Šuplje

22.04.2017 12:03

Treba čuvati novac Republike Srpske a za identitet se ti nemoj brinuti! Bez para i posla nama nije potreban ni identitet ni Republika Srpska!

ODGOVORITE
Name

re

22.04.2017 12:21

Nazalost,neko je dao svoj zivot za RS i krvlju je placena.Dok danas neko cese svoje dupe za dobre pare.Mozda se i znoji dok smislja kako treba nesto ukrasti,prodati,rasturiti,unistiti itd.

Name

valter

22.04.2017 12:30

Neka si nam reko profesionalni Srbine! Ti Srbuj a mi ćemo gladovati ! Ne možemo svi unovčiti Srbstvo !

ODGOVORITE
Name

dzoni

22.04.2017 12:41

Politicmari vi ste kao cunami ili tepih bombe!svi mi se gadite!!!!

Name

Niko i Neko

22.04.2017 13:22

Gdje ga treba cuvati gospodine Ivanicu . Jeli u Republici Srpskoj ili u Londonu?

ODGOVORITE
Name

re mani se suple i slicni

22.04.2017 14:00

BRAVOOO za komentare!

ODGOVORITE