Monte Karlo: Đoković ispao od Gofana!

Treći meč u tri seta nije dobio! Novak Đoković, dvostruki šampion Monte Karla, pretrpeo je poraz u četvrtfinalu. Pobedio ga je David Gofan, prvi put u takmičarskom meču, posle pet poraza! 

Tenis 21.04.2017 | 19:20
Monte Karlo: Đoković ispao od Gofana!
Novak ispao u četvrtfinalu, ništa od megdana sa Nadalom! Treći uzastopni meč u tri seta završio se porazom! Novak Đoković je eliminisan sa mastersa u Monte Karlu pošto je u četvrtfinalu izgubio od Davida Gofana posle velike borbe - 6:2, 3:6, 5:7.

Posle velike borbe i više od tri sata igre David Gofan savladao je Novaka Đokovića s 2:1 (6:2, 3:6, 7:5) i plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu. Odlučivala je završnica trećeg seta, a Belgijanac se tu mnogo bolje snašao i došao do drugog trijumfa nad Novakom u karijeri.

Drugi igrač sveta se prilično mučio ovih dana na šljaci Monaka. Prvi put još od Rima i 2015, posle gotovo pune dve godine je odigrao tri uzastopna meča u po tri seta na mastersu iz kategorije 1.000.

Poput Žila Simona i Pabla Karenjo-Buste nije prošao je i David Gofan, koji je naročito u prvom setu namučio Đokovića fantastičnom partijom. Istu je ponovio i u dramatičnoj završnici za veliku pobedu i polufinalu.

Da neće biti lako Novaku bilo je jasno već na samom početku meča kada je Gofannapravio brejk. Belgijanac je bio stamen na osnovnoj liniji, potom je i u petom gemu izgubio servis gem i došao je Đoković u situaciju da izgubi prvi set 6:2.

Drugi set je bio vreme kada se Đoković probudio, imao je nezgodan pad, ali on kao da ga je malo razmrdao, počeo je oštrije da udara lopticu, Belgijanac je pao u igri pa je srpski teniser uspeo da vrati istom merom i dobije drugi set s 6:3.

Tada je bilo jasno da nas čeka uzbudljiva završnica meča.

U trećem setu gledali smo svakako najbolji tenis, dosta lepih poteza, posebno u šestom gemu, a sve se završilo rezultatom 7:5 i trijumfom za Davida od 2:1. Novak je izgubio set pri rezultatu 6:5 i tako automatski ispao sa turnira.

Važno je istaći i da se Đoković našao na terenu svega 18 sati od kraja prethodnog meča.

Na početku drugog došlo je do bolnog pada i Nole se iz prašine uzdigao, činilo se trijumfalno, ali... Kao da je to bila prekretnica, pošto se trgao u pravo vreme i zaigrao mnogo bolje. Na kraju se ispostavilo nedovoljno da se domogne polufinala za potencijalni spektakl u Monte Karlu, ovako će Gofan čekati da Rafael Nadal prebrodi okršaj sa Davidom Švarcmanom.

Izvor: blic.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Doyo

22.04.2017 06:09

Bivši.

ODGOVORITE