''Tajm'': Stotinu najvećih lidera

Časopis "Tajm" napravio je listu 100 najuticajnijih ličnosti svijeta, a u kategoriji "Lideri" našli su se Vladimir Putin, Donald Tramp, Tereza Mej, Si Đinping, papa Franjo, Redžep Tajip Erdogan, Kim DŽong Un. . .

Svijet 21.04.2017 | 11:30
''Tajm'': Stotinu najvećih lidera
Cijeli popis objavljen je na internet stranici časopisa, a o svakoj ličnosti napisana je kolumna. Zanimljivo je da je autor kolumne o Putinu bivši predsjednik SSSR-a Mihail Gorbačov.

On je odao priznanje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu što je sačuvao rusku državu i ekonomski je ojačao.

"Suočivši se sa krizom koju je naslijedio od svog prethodnika, predsjednik Vladimir Putin uspio je stabilizovati situaciju, očuvati rusku državu i ojačati njenu ekonomsku poziciju", piše Gorbačov.

On, takođe, ukazuje na potrebu za promjenom sistema vlasti u Rusiji i uvjerenje da Moskva može uspjeti "samo kroz demokratiju".

Na listi časopisa "Tajm" je pet kategorija - "Pioniri", "Umjetnici", "Ikone", "Divovi" i "Lideri".

U raznim oblastima na popisu 100 najuticajnijih ljudi na svijetu našli su se i kćerka američkog predsjednika Ivanka Tramp i njezin suprug DŽared Kušner /u kategoriji "Pioniri"/, kao i šef Sistema federalnih rezervi SAD DŽenet DŽilen /u kategoriji" Divovi.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

neutralni

21.04.2017 09:35

Šta, nema Baje na spisku ?! Bezze.

ODGOVORITE
Name

re

21.04.2017 18:54

Nikad veci spisak šunda.

Name

Trebava

21.04.2017 10:32

Čudno ,nema Dodika i Željke bez čijeg konsultovanja ,Putin i Tramp ne donose ni jednu odluku!Ovaj "Tajm" stvarno nije obaviješten ko stvarno upravlja zbivanjima u svijetu.Ma neki amateri ovi njihovi novinari,nisu došli kod kolega u RTRS-u da budu "objektivno" informisani!

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

21.04.2017 10:49

A Mico i Zlatko? Nista. Pa kako je moguce!?

ODGOVORITE
Name

jole

21.04.2017 12:43

"Da zna narod kakve budale vladaju svijetom umro bi od straha" Andric.

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

21.04.2017 12:52

Kako su zaboravili Baju i Željku Cvijanović profesoricu engleskog jezika koja igra kako Baja kaže?

ODGOVORITE
Name

revoke

21.04.2017 16:14

Ovaj spisak je pravio tamo neki Sasa,posto nema na spisku naseg dragog,jedinog i najveceg Vodje.Nema covjeka koji je svojom mudrom i nadasve drzavnickom politikom RS doveo u sam svjetski vrh drzava.Njegova mudrost,pamet a posebno postenje su epskih razmjera,takva moralna gromada jos nije vidjena na ovim prostorima.Zbog svega ovog velikog Vodju cijene i postuju svi svjetski drzavnici,kojima je velika cast ako im Vodja dopusti da se slikaju sa njim.I takav covjek se nije nasao na tom spisku.Sramota!!!

ODGOVORITE